Šport > Košarka
76 ogledov

Kje se je izgubil Alen Omić?

omić reprezentanca u20 u-20 slovenija turčija Anže Petkovšek
Košarkarska zveza Slovneije se je z izjavo za javnost ogorčeno odzvala na neupravičen izostanek Alena Omića, ki bi se moral v četrtek v Kranjski Gori zglasiti selektorju Božidarju Maljkoviću, a tega zaradi domnevnih šolskih obveznosti ni storil.

Štiri dni po zboru članske reprezentance so se na Gorenjskem zbrali še košarkarji ekipe do 20 let, ki jih je v izbrano vrsto povabil selektor Božidar Maljković (Marko Pajić, Klemen Prepelič, Matej Rojc in Luka Rupnik), med njimi pa neupravičeno ni bilo Alena Omića. Član moštva do 20 let naj bi manjkal zaradi domnevnih šolskih obveznosti.

"KZS je Omiću vedno, od njegovega prihoda iz Bosne in Hercegovine, zagotavljala vrhunske pogoje za napredovanje v igri in razvoju ter vanj, kot tudi v druge košarkarje reprezentanc mlajših starostnih kategorij, vlagala dobršen del sredstev, časa in strokovnega dela. Od takega mladega igralca bi pričakovali, da se bo z veseljem odzval povabilu članske reprezentance, v kateri lahko le napreduje, zaradi česar smo zaradi njegovega izostanka še bolj začudeni," so sporočili iz KZS in dodali, da njegov izostanek ni bil dogovorjen.

"Ravnanje 20-letnega in 215 centimetrov visokega centra je nedopustno, neodgovorno ter nesprejemljivo in ga na KZS ostro obsojamo, zato smo proti njemu že sprožili uradni postopek na častnem razsodišču KZS, ki bo ukrepalo v skladu z disciplinskim pravilnikom KZS. Želimo si in upamo, da se je tak neupravičen izostanek zgodil zadnjič in da ne bo vplival na odlično podobo vseh naših reprezentanc, tako mlajših kot članskih," so še zapisali v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.