Šport > Košarka
4933 ogledov

Klemna Prepeliča snubi evropski velikan

Klemen Prepelič Slovenija Španija EuroBasket 2017
1/6
Epa
Klub bi lahko zamenjal že januarja prihodnje leto.

Košarkarski klub Real Madrid želi imeti v svojih vrstah še enega slovenskega reprezentanta. Po zapisu današnjega časnika Marca je klub po koncu evropskega prvenstva vzpostavil kontakt s Klemnom Prepeličem, v Madrid pa bi lahko prišel v naslednjem prestopnem roku, januarja prihodnje leto.

Prepelič je bil eden ključnih igralcev Slovenije na poti do zlate medalje. Marca izpostavlja njegovo statistiko na evropskem prvenstvu, ki ga je končal s povprečjem 13,8 točk, 2,3 skoka, dvema podajama in povprečnim statističnim indeksom 13,9. Še posebej izstopajo njegovi učinki na odločilnim tekmah; na nobeni ni dosegel manj kot 13 točk, za tri točke je metal 58,8%, v finalu proti Srbiji pa je dosegel 21 točk.

Luka Dončić Magazin To so lepotičke, ki jih ljubijo naši košarkarji

"Spoštovanja vredna statistika glede na to, da je igral v senci Gorana Dragića, Luke Dončića in Anthonyja Randolpha. Slovenec je pokazal svoj karakter in hladno kri v odločilnih trenutkih. Neverjetno, da tako kakovosten igralec ne bo nastopal v evroligi," so zapisali pri Marci.

Magazin Spoznajte dekle Luke Dončića

Prepelič (24 let, 191 cm) je poleti postal član pariškega kluba Levallois, kjer ima za soigralca francoski legendi Florenta Pietrusa in Borisa Diawa. To je njegov šesti klub v prav toliko sezonah.

Uvodni tekmo francoskega prvenstva je Prepelič odigral v stilu eurobasketa. Dosegel je 21 točk ob metu 5:14 in 3:8 za tri točke. Ob tem je imel pet skokov, pet podaj in tri ukradene žoge (indeks 28).

Šport Goran Dragić: Adijo Slovenija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • pera 16:15 25.september 2017.

    bravo! https://mybasketteam.com/sl

  • Žurnalček 11:57 25.september 2017.

    Super !! Dobili bomo končno Slovenski klub , ki nastopa v Evropi !