Šport > Košarka
6 ogledov

Kljub porazu preizkus uspel

Slovenska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu poskušala presenetiti.
1/7
Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca se je v Mariboru na edini pripravljalni tekmi pred slovenskimi navijači pomerila s Francijo in izgubila. Rezultat je bil 87 : 90.

Zadnji uradni preizkus pripravljenosti slovenske reprezentance pred evropskim prvenstvom, ki se bo čez deset dni začelo v Španiji, je dobro uspel. Ekipa je sicer doživela poraz, toda igralci so parket mariborske dvorane Tabor zapustili zdravi, gledalci pa so v živo videli mojstre košarke iz Slovenije in Francije.

Varovanci slovenskega selektorja Aleša Pipana in njegovega kolega na drugi strani Clauda Bergeauda so se v nedeljo v Mariboru še enkrat pomerili na prijateljski tekmi, tokrat za zaprtimi vrati, brez navzočnosti gledalcev, veliko pomembnejši obračun pa jih čaka 5. septembra ob 19. uri, ko se bodo na evropskem prvenstvu v Alicanteju pomerili v zadnjem krogu predtekmovanja. Poleg Slovenije in Francije bosta v skupini D nastopili še Italija in Poljska.

Slovenija in Francija se bosta v enem mesecu srečali kar štirikrat. Prvič sta se pomerili na turnirju v Strasbourgu pred 14 dnevi in Francozi so slavili z visokimi dvajsetimi točkami naskoka. Obračun v Mariboru je bil veliko bolj izenačen, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjih dveh minutah. Boljši splošni vtis do tedaj je naredila Slovenija, ki je vodila večji del srečanja, z izjemo druge četrtine, ko so imeli Francozi pod taktirko najboljšega igralca letošnjega finala lige NBA Tonyja Parkerja (San Antonio Spurs) delni izid 15 : 0 in izničili prednost Slovenije.

Napeta tekma, Francozi boljši
Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih 120 sekundah, ko so Francozi v 20 sekundah zadeli dva meta za tri točke in pobegnili na šest točk naskoka. Slovenija je poskusila vse, da bi se od navijačev poslovila z zmago, toda ni se ji izšlo. Lakovičev met z osmih metrov v zadnji sekundi za izenačenje je za las zgrešil svoj cilj.

Pri Sloveniji je na igrišče stopilo deset igralcev. Na klopi sta ostala le Sandi Čebular in Aleksandar Čapin, ki še vedno čuti posledice udarca v koleno na turnirju Akropolis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.