Šport > Košarka
14 ogledov

Klobučar: "Četrtfinale je dosegljiv"

Jaka Klobučar (levo) s svojim dobrim prijateljem Gašperjem Vidmarjem. (Foto: Anž Žurnal24 main
Jaka Klobučar je vesel srečanja s starimi reprezentančnimi sabljami in tudi mladimi močmi. Nekoliko manj ga radostijo naporne priprave na Rogli. Trdno verjame, da je Slovenija sposobna četrtfinala SP.

Vesel sem, da smo znova skupaj. Morda nekoliko manj zaradi priprav na Rogli, ampak skozi to moramo iti, da nam bo lažje v nadaljevanju. Tako hudo kot lani ne bo.
Jaka Klobučar
Ste bili že kdaj na Rogli jezni na kondicijske trenerje?
Ko postajamo starejši, kondicijske priprave bolje razumemo, vemo, kaj je njihov namen. Mislim, da ne bo nobenih čudnih pogledov proti kondicijskemu trenerju.

Pripravljalnih tekem bo veliko. Vam to ustreza?
Da, vsaka tekma je nekaj novega, nanje gledam le pozitivno.

 

V preteklosti ste bili med mlajšimi, zdaj imate več družbe …

Nekaj fantov se je priključilo, super! Reprezentanca mora gledati tudi v prihodnost.

Zunanja vrsta je tokrat zelo močna. Bo igra zato po vašem bolj slonela na njej?
Peterka je sestavljena iz visokih in nizkih igralcev. Vseh 12 igralcev, ki bodo v ekipi, bo moralo prinesti zmago. Ne le nekateri zunanji igralci, kot nekateri mislijo.

Oblečeni ste v črno-belo kombinacijo – podpisali ste pogodbo s Partizanom.
Zelo sem zadovoljen, da sem lahko podpisal za klub, kot je Partizan. Zdaj se lahko stoodstotno posvetim reprezentanci.

Beograjčani finančno niso najbolj stabilni …

Glede teh stvari sem se pozanimal. Ni takšne krize, kot pravijo nekateri. In tudi ne taka, kot je bila v lanski sezoni v Olimpiji. Upam, da se bo to stanje rešilo. V zadnjih tednih sem postal velik optimist glede na to, da je v klub prišel človek, ki je bil že velikokrat v takšnih zagatah in jih je že rešil. Verjamem, da jih bo tudi v Olimpiji.

 

Kaj bi si želeli na SP?
To je še daleč in še ne vemo, kako bo ekipa delovala. Morali bomo iti tekmo za tekmo, stopnjevati pripravljenost in priti do cilja, ki si ga bomo v kratkem zadali. Četrtfinale je dosegljiv. Gotovo si želimo narediti korak naprej v primerjavi z Japonsko.

 

Še komentar skupine: Američani, Hrvati, Brazilci ...
Je zanimiva! Američani bodo spremenjeni, a vseeno zelo močni, s Hrvati imamo derbije vsako leto, proti ostalim ekipam bo treba odigrati brez podcenjevanja, da bomo dosegli cilj. Verjamem in upam, da nas bo prišlo bodrit tudi precej navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.