Šport > Košarka
14 ogledov

Klobučar potrdil: "Grem v Partizan!"

Jaka Klobučar je ob vrnitvi v dres Olimpije igral 15 minut in dal pet točk. (Fot
1/13
Žurnal24 main
Srbski spletni portal B92 poroča, da naj bi košarkarje Partizana okrepil slovenski reprezentant Jaka Klobučar. Dosedanji član ljubljanske Olimpije nam je že potrdil, da je informacija točna in da odhaja v Srbijo.
Težka naloga za Vlado Jovanovića
Po odhodu Duška Vujoševića so pri Partizanu na njegovo mesto postavili njegovega prvega pomočnika Vlado Jovanovića. Slednjega čaka praktično nemogoča naloga, in sicer ponoviti rezultate "Duleta" iz lanske sezone. Spomnimo – "Grobari" so se senzacionalno prebili vse od Final foura Evrolige, kjer jih je v polfinalu premagal Olympiacos.

Kot druga okrepitev letošnjega hita Evrolige, srbskega Partizana, se k "Grobarom" v Beograd torej seli Jaka Klobučar. Dosedanji član Uniona Olimpije je v srbsko prestolnico prispel v ponedeljek in podpisal triletno pogodbo, podrobnosti pa niso znane. Klobučar nam je v telefonskem pogovoru potrdil, da so informacije točne, na konkretnejše odgovore pa bomo morali še počakati. Po Petru Vilfanu konec 80. let tako Slovenci dobivamo novega "Grobara". GALERIJA KLOBUČARJEVIH IGER V OLIMPIJI

Pri črno-belih bo spet združil moči z Janom Veselyjem, s katerim je skupaj igral še v času, ko je zastopal Geoplin Slovan in je drugi igralec, ki je po odhodu Duška Vujoševića okrepil srbske prvake. Pred Klobučarjem je klub podpisal pogodbo z Draganom Milosavljevićem.

Prvi odzivi navijačev srbskega velikana so mešani, vsaj če gre soditi po komentarjih. Eden izmed uporabnikov strani B92 je Klobučarju izrekel dobrodošlico "v največjem klubu Balkana", medtem ko bi drugi v ekipi raje videl Mladena Jeremića. "Klobučar nikakor ni igralec za Partizan in za velike stvari. Ni slab igralec, toda bolj spada v Hemofarm."

Zelo sem srečen, ker sem podpisal za enega izmed najboljših klubov v Evropi, kjer so mladi igralci v prvem planu.
Jaka Klobučar

"Zelo sem srečen, ker sem podpisal za enega izmed najboljših klubov v Evropi, kjer so mladi igralci v prvem planu," je po podpisu pogodbe povedal Klobučar. "Seveda bom dal vse od sebe, da se vklopim v ekipo in ji maksimalno pomagam," je še dodal v svoji prvi izjavi kot igralec Partizana.

Zadovoljstva ni skrival niti Partizanov športni direktor Dragan Todorić: "Gre za mladega in perspektivnega igralca, ki igra na poziciji 1-2. Partizan ga je že dlje časa spremljal na tekmah lige NLB in bil je na našem spisku želja. Zelo smo zadovoljni, ker smo uspešno zaključili pogajanja in seveda nadaljevali s tradicijo kupovanja mladih in perspektivnih igralcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.