Šport > Košarka
7 ogledov

Knicks spet in, MSG ponovno živi

Amare Stoudemire
1/11
Žurnal24 main
"Veseli smo, a nismo še zadovoljeni," pove Raymond Felton, ki je z Amarejem Stoudemirejem našel kemijo in New York Knicks so po mučnem desetletju spet in, Madison Square Garden pa spet živi.
Knicks so v končnici nazadnje igrali pred šestimi leti (v zadnjem desetletju le dvakrat). To sezono bi bil velik uspeh že uvstitev v t. i. playoff. Imajo dva šampionska prstana, a od zadnjega mineva že 37 let (1970 in 1973). V finalu so nazadnje igrali leta 1999.

New York Knicks gredo končno v pravo smer. Imajo 18 zmag in 14 porazov, kar jih uvršča na trenutno šesto mesto letos spet zelo močne vzhodne konference. Igrajo zelo všečno in tako je zelo zahtevna newyorška publika po mučnih letih neuspehov spet lahko zadovoljna, v Madison Square Gardnu je končno spet tisto pravo vzdušje. Po letih brez izrazitega zvezdnika, košarkarja, s katerim bi se poistovetilo mesto, ga zdaj le imajo (dokaz: filmski režiser Spike Lee, najbolj znan navijač Knicksov, odslej hodi tudi na gostujoče tekme). To je Amare Stoudemire. S povprečjem 26,4 točke, 9,1 skoka, 2,4 podaje in 2,3 blokade na tekmo je eden od desetih najboljših igralcev te sezone. Pravi, da je prav kemija z organizatorjem igre, Raymondom Feltonom, odločilna za dobre igre. Lahko so še boljši. Morda s Carmelom Anthonyjem!?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.