Šport > Košarka
22 ogledov

Ko eno zabijanje obrne tekmo

mo williams pierce
1/15
Žurnal24 main
V prvem delu je blestel Rajon Rondo in poskrbel za vodstvo Bostona ob polčasu za 11 točk. Drugi del je nato pripadel konjenikom, ki so na krilih zabijanja Moja Williamsa uprizorili preobrat že v tretji četrtini.

Rajon Rondo je v prvih dveh četrtinah zadel 19 od svojih skupno 27 točk in povsem zasenčil najkoristnejšega igralca zadnjih dveh sezon, LeBrona Jamesa, tako da so Boston Celtics prvi polčas dobili z 11 točkami naskoka. Drugi del se je začel precej izenačeno, odločilni trenutek tekme pa je prišel v osmi minuti tretje četrtine, ko je sploh prvič v profesionalni karieri zabil 1,85 metra visoki organizator igre konjenikov, Mo Williams. Njegovo zabijanje preko Paula Pierca je na noge spravil celo dvorano ter dodatno motiviral Cavse, ki so odtlej zaigrali v precej hitrejšem tempu in v nekaj minutah obrnili rezultat v svojo korist.

"Vedel sem, da Mo lahko zabije. Že pred časom sem mu povedal, da če bo zabil na tekmi, nas bo tako navdušil, da nas ne bo več mogoče ustaviti," je z navdušenjem po tekmi razlagal prvi zvezdnik Clevelanda, James, ki je, kljub poškodbi desnega komolca, na tekmi zbral kar 35 točk, blestel pa je še zlasti v zadnji četrtini.

Liga NBA, 2. kolo končnice, tekme 1.5.:

Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 101:93 /1:0/
James 35, Williams 20, O'Neal in Hickson po 11; Rondo 27 in 12 as, Garnett 18 in 10 sk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.