Šport > Košarka
6 ogledov

Ko se razigra McIntyre …

Memija Bečirovića in njegove varovance je tokrat sreča pustila na cedilu. Žurnal24 main
Olimpija je večji del evroligaškega obračuna z italijansko Sieno vodila, v zadnji četrtini pa je borbene Ljubljančane z neverjetnimi koši pokopal Američan McIntyre in poskrbel za zmago Siene s 86:80.
 

Evroliga, skupina A, 8. kolo

C SKA M. : Prokom T. 99:67
Tau Ceramica : Olympiacos 75:64
Žalgiris : Virtus B. 102:82

Union Olimpija ostaja pri treh zmagah v elitnem tekmovanju. Italijanski prvaki so bili po zmagi v prvem kolu še drugič boljši tekmec in zasluženo iz Ljubljane odnesli dve točki. V prvi četrtini je bila pobuda sicer na strani domačih, a so zeleno-beli prednost devetih točk prelahko zapravili.

INTERNET_KOS_Stat_Olimpija_Siena

© Sportnet

 
Obramba je spet šepala
Po izenačenih drugih desetih minutah se je igra po glavnem odmoru, v katerem je spet "blestel“ nemogoči animator nagradnih iger, zares razživela. Delnemu izidu 10:0 v korist domačih je takoj sledil enak odgovor Siene, pred zadnjo četrtino pa so imeli zmaji pet točk prednosti. V zadnjem delu pa so podrli vse, kar so gradili vseh 30 minut. V obrambi so popustili, razigral se je ameriški organizator igre Terrell McIntyre, ki je v tem delu dosegel zadel štiri trojke in skupno dosegel 14 od 20 točk. Svoje je dodal še rutinirani Litovec Rimantas Kaukenas in domača ladja se je pričela potapljati. Tokrat ni pomagala niti odlična igra Gorana Dragića niti borbenost kapetana Marka Miliča, ki sta bila prvi violini tivolskega moštva. Trener Bečirović ni mogel računati na Chrisa Bookerja (poškodba gležnja), na klopi pa je držal Mirzo Begića. V igri je nekoliko presenetljivo dolgo časa držal Sašo Dončića, drugo tekmo zapored pa je z ničlo končal mladi Jan Močnik.

milic_sps

 Borbenost kapetana Miliča tokrat ni bila dovolj. © SPS

 
Memi Bečirović: "Odločil je McIntyre in moja napaka pri postavljanju cone, ko smo dobili trojko Kaukenasa. McIntyre je na koncu zadel vse. Tekmo smo izgubili zaradi trojk. Siena je moštvo, ki lahko v minuti ali dveh vse preobrne. Fantom tokrat nimam kaj zameriti. Borili so se. Gremo naprej. Kar se tiče govoric o mojem odstopu: o tem sem govoril naglas predvsem zaradi tega, da motiviram igralce, na nek način malce pritisnem na upravo, vse le v želji, da strnemo svoje vrste. Iskreno povedano sem o odstopu 20% mislil zares, 80% pa ne.

Goran Dragić : "Žal smo izgubili, vendar smo vsi v obrambi in napadu dali vse od sebe ter se borili do zadnjega atoma moči. Mislim, da nam trener tega poraza ne bo zameril. Na koncu so bili gostje bolj zbrani, McIntyre je zadel tri, štiri neverjetne trojke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.