Šport > Košarka
6 ogledov

Ko štejejo izkušnje: Mavs v finale!

Dirk Nowitzki in njegovi Mavericks so v finalu Zahoda slavili s 4:1 v zmagah in
1/17
Žurnal24 main
Ni še čas za novo generacijo. 22-letna Kevin Durant in Russell Westbrook bosta na finale še čakala. 32-letni Dirk Nowitzki in 38-letni Jason Kidd sta s svojimi Mavericks dobila še četrto tekmo Zahoda.

Potem ko so Dallas Mavericks na četrti tekmi finala zahodne konference lige NBA v zadnjih petih minutah nadoknadili 15 točk zaostanka, so podoben preobrat naredili tudi na odločilni peti tekmi. Dobre štiri minute pred koncem so zaostajali za šest, nakar je sledil delni izid 14:4. Dirk Nowitzki, ki je v tej končnici zadel že vrsto neverjetnih metov, je bil vnovič mož odločitve (26 točk in devet skokov). Dobro minuto pred sireno je zadel nemogočo trojko, nato dodal še dva prosta meta in Oklahoma City Thunder je bila četrtič premagana. 100:96. Telički tako napredujejo v veliki finale lige NBA, kjer bi se lahko v ponovitvi finala 2006 srečali z Miami Heati. Ti proti Chicago Bullsom na Vzhodu vodijo s 3:1 v zmagah in peto tekmo igrajo v noči na petek.

Nowitzki je dvignil svoj drugi pokal za prvaka Zahoda. Poglejte!

A veliki finale Nowitzkega in soigralcev ne zadovoljuje. "En tak pokal že imamo. Saj je lep, a oktobra smo si postavili za cilj, da osvojimo vse. Zdaj nimamo še ničesar," je odločen Dirk, ki je s povprečjem 11,4 točke najboljši strelec te končnice v zadnjih četrtinah. "Dobro je, da se vračamo v finale. Tokrat, upam, bomo dokončali posel." Mavericks naslov prvaka že dolgo čakajo, potem ko so v zadnjih 11 sezonah vselej v rednem delu sezone dobili 50 in več tekem. Leta 2006 so v finalu povedli z 2:0, a nato proti Dwyanu Wadu in Shaqu O'Nealu klonili z 2:4 v zmagah. Letos so v še boljši formi. Dobili so 10 od zadnjih 11 tekem. Zdi se, da končno verjamejo in zaupajo vase, a kaj ko jim bo nasproti bržkone stala ekipa, ki ima še več samozavesti.

"Težko mi je. A iz tega se lahko nekaj naučimo. Edini način je, da še naprej pritiskamo," je bil strt 22-letni Kevin Durant (23 točk in devet skokov), drugo sezono zapored najboljši strelec lige. Dejstvo je, da je Thunderjem v ključnih trenutkih zmanjkalo izkušenj. Izgubili so dve že dobljeni tekmi. "Mislim, da smo igrali zelo dobro, a nikakor nam ni uspelo zmagati." A tudi trener Dallasa, Rick Carlisle, ve, da čas Oklahome še prihaja: "Njihov čas bo prišel, a ne še zdaj. Čutimo, da je zdaj čas, da gremo naprej mi." In to do konca, je odločen tudi lastnik Mavericksov, Marc Cuban: "Rečem lahko le: Nismo še končali!"

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

V noči na petek ob 2:30:
Chicago Bulls – Miami Heat /1:3/

Zahod

DALLAS MAVERICKS : Oklahoma City Thunder 100:96 /4:1/
Nowitzki 26, 9 sk., Marion 26, Barea 14; Westbrook 31, 8 sk., Durant 23, 9 sk.

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.