Šport > Košarka
14 ogledov

Ko tudi čudežni Nowitzki zgreši

Dallas Mavericks : Miami Heat 86:88
1/24
Žurnal24 main
Košarkarji Miami Heat so v tretji tekmi finala lige NBA na gostovanju premagali Dallas z 88:86 in v zmagah vodijo z 2:1. Dirk Nowitzki, ki je dosegel 34 točk, je za domače zgrešil met za podaljšek.

Miami si je hitro opomogel po porazu pred domačimi navijači. Vročica je na prvem gostovanju v Dallasu v finalu slavila tesno zmago z 88:86, ki je ni mogel preprečiti niti spet sijajni Dirk Nowitzki. Nemec je skozi celotno tekmo zadeval z vseh položajev, na koncu pa ob zvoku sirene zgrešil met, ki bi domačim prinesel podaljšek.

Vodstvo košarkarskega kluba v NBA Detroit Pistons je z mesta prvega trenerja razrešilo 56-letnega Johna Kuesterja. Glavni razlog za njegovo slovo so slabi dosežki v zadnjih dveh sezonah, prav tako spori z nekaterimi najbolj pomembnimi igralci Detroita, kot so Richard Hamilton, Rodney Stuckey, Tayshaun Prince in Tracy McGrady.

Moštvo s Floride je v prvem polčasu vodilo že za 14, v drugem polčasu pa za 13 točk, a so se Mavericksi dvakrat vrnili v igro in tri minute pred koncem tretje četrtine po košu Jasona Terryja celo povedli z 59:58. Heatom je v začetku zadnjega dela igre po štirih zaporednih točkah Chrisa Bosha in četrti trojki Maria Chalmersa uspelo uiti za sedem točk (79:72), a so se gostitelji na krilih Nowitzkega, ki je dosegel zadnjih 12 točk za Dallas na tekmi, še zadnjič vrnili v igro. V zadnji minuti tekme je bil izid poravnan na 86, nato pa je Bosh 39 sekund pred koncem s strani zadel za dve točki in vodstvo z 88:86. Domači so imeli po zgrešenem metu LeBrona Jamesa za tri točke za zadnji napad še štiri sekunde, a je 32-letni Nowitzki, ki je tekmo končal pri 34 točkah in 11 skokih (15 točk je dosegel v zadnji četrtini), zadel le obroč in podaljški so splavali po vodi.

V vrstah Miamija se je za slabšo predstavo na drugi tekmi oddolžil Bosh, ki je zbral 18 točk, eno več od Jamesa, prvi košarkar Vročice pa je bil Dwayne Wade, ki je vknjižil 29 točk. Chalmers, ki je od šestih poskusov zadel štiri trojke, se je ustavil pri 12 točkah.

"Nismo naredili nič drugega kot to, da smo popravili napako za poraz na domači tekmi. Naslednja tekma bo velika. Zagotovo bo veliko težja od te, vendar pa verjamem v ekipo," je dejal Wade.

"To je zagotovo bila velika tekma. Zelo boleč poraz za nas. Bilo je emocionalno. Velikokrat smo se vrnili med žive, na koncu pa je zmanjkalo tako malo. Zagotovo zmoremo bolje. V torek bo tekma za vse ali nič. Če bo Miami povedel s 3:1, bo to verjetno pomenilo naš konec," pa je po porazu dejal Nowitzki.

Liga NBA, finale, 3. tekma:
Dallas Mavericks : Miami Heat 86:88 /1:2/
Wade 29 in 11 sk., Bosh 18, James 17: Nowitzki 34 in 11 sk., Terry 15, Marion 10.

– // izid v zmagah

Igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.