Šport > Košarka
15 ogledov

Ko zgrešiš prvih 16 trojk, izgubiš

James Harden
1/16
Žurnal24 main
Dallas Mavericks so prvo četrtino dobili s 27:12 in Oklahoma City Thunder jih niti z ofenzivo v zadnji (31:23) ni več ujela. Domači so zadeli eno trojko v 17 poskusih. Končni izid 93:87 in vodstvo Teličkov z 2:1.

Dirk Nowitzki in soigralci so dobili prvo tekmo v Oklahomi Cityju. Thunderje so premagali s 93:87. V prvi četrtini so povedli za 15 točk (kasneje tudi za 23), držali prednost, nakar so domači v zadnji začeli s preobratom. 24 sekund do konca je bilo le še minus štiri, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Vse bi bilo lahko drugače, če bi bila Oklahoma bolj razpoložena v napadu. Zgrešili so prvih 16 metov za tri točke, kar je nov neslaven rekord lige NBA. Tako so zadeli le 17. in zadnji poskus za tri (35 sekund do konca za 83:88). Vseh svojih osem je zgrešil Durant in srečanje končal s 24 točkami, 30 jih je dal Russell Westbrook. Če je prejšnjo tekmo Oklahoma dobila s pomočjo igralcev s klopi, so te gostje tokrat dobro zaustavili, saj so dali le 16 točk (Eric Maynor, ki je poskrbel, da je Westbrook pred dnevi presedel zadnjo četrtino, je ostal na ničli).

Le ena ekipa je imela doslej v končnici slabši odstotek meta za tri točke od Thunderjev na tej tekmi (5,9-odstoten). To so bili prav Mavericks leta 2005 – 5,6-odstoten.

Pravzaprav tudi Nowitzki ni bil posebej razpoložen, saj je svojih 18 točk dosegel z metov za tri ena proti šest in je zgrešil 10 od svojih prvih 14 metov iz igre. A če so imeli košarkarji Thunderja 36-odstoten met, je bil 44-odstoten na strani Mavericksov povsem dovolj. "Dirk je naš fant! V zadnji četrtini gre žoga vselej na njega. Če zgreši nekaj metov, ga to ne bo iztirilo, ne bo mu vzelo poguma. V sebi ima to, da do konca vztraja," je zaupanje v Nemca izpostavil trener Rick Carlisle. V zaključku tekme je šlo 10 od 11 napadov nanj, zadel je trikrat, a to je bilo dovolj za zmago. "V drugem polčasu nam v napadu res ni šlo, a sem vztrajno napadal, tako kot to počnem že 13 let. Ekipa potrebuje moje točke in mojo agresivnost," pa je dejal Nowitzki. Serija se nadaljuje v noči na torek.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

V noči na ponedeljek ob 2:30:
Chicago Bulls – Miami Heat /1:1/

Zahod

Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 87:93 /1:2/
Westbrook 30, Durant 24, 12 sk., Ibaka 9; Nowitzki in Marion po 18, Kidd in Terry 13, CHandler 8, 15 sk.

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.