Šport > Košarka
6 ogledov

Kobe eksplodiral za prvo zmago

Kobe Bryant je bil tokrat razpoložen. Žurnal24 main
Prvo tekmo finala lige NBA so dobili košarkarji Los Angeles Lakers. "Počutim se izjemno," je dejal za zmago najzaslužnejši Kobe Bryant. Druga tekma bo v noči na ponedeljek.

Košarkarji Los Angeles Lakers so na domačem parketu prepričljivo dobili prvo tekmo finala severnoameriške košarske lige NBA. Od Orlando Magic so bili boljši s 100:75. Najboljši posameznik srečanja je bil domači zvezdnik Kobe Bryant, ki je dosegel 40 točk ter zbral po osem skokov in osem podaj. Bryant je 18 od svojih točk dosegel v tretji četrtini, v kateri se je tekma dokončno "zlomila", saj so Jezerniki prednost desetih točk ob polčasu do konca tretje četrtine oplemenitili na 82:58 ter tako pokazali, da si po letu 2002 zelo želijo nov naslov.

Dwight Howard je bil tokrat nemočen. © Reuters

 
"Zares si ga zelo želimo," je po srečanju priznal prvi igralec tekme. "Ves trud smo vložili v tekmo in potem se pokažejo tudi vsa čustva. Sam se počutim odlično. Tako dobro se v končnici nisem počutil še nikoli. Počutim se izjemno," je še dodal Bryant. Slovenski reprezentant Saša Vujačič je igral dobrih pet minut in v statistiko vpisal po en skok, met na koš, podajo in izgubljeno žogo. Prav tako skromen je bil tokrat prvi mož Čarovnije. Dwight Howard , ki so ga Jezerniki dobro pokrivali, je namreč ostal pri zanj skromnih 12 točkah in bil tretji strelec ekipe. "Če grešimo pri metih na koš, bomo pač izgubljali tekme, a če imamo tako malo energije, kot je je bilo nocoj, potem ne moremo zmagovati," je po tekmi pojasnil Howard.

Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo v ponedeljek ob 2. uri zjutraj po našem času.

Liga NBA, končnica, finale:

Los Angeles Lakers : Orlando Magic 100:75 (izid v zmagah 1:0)*
Bryant 40, Gasol 16, Odom 11; Pietrus 14, Turkoglu 13
*igra se na štiri zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.