Šport > Košarka
23 ogledov

Kokoškov: Pred nami je obračun leta

košarka Slovenija Saša Despot
Slovenske košarkarje le še ena zmaga loči od uvrstitve na evropsko prvenstvo 2017. Prvo priložnost bodo imeli danes ob 20. uri, ko se bodo v Stožicah pomerili z izbrano vrsto Bolgarije.

Slovenija je v dosedanjih štirih krogih zabeležila prav toliko zmag in je z eno nogo že uvrščena na EP 2017. 

Zmaga nad Bolgarijo bi ji ne glede na razplet zadnje tekme v soboto v Kijevu tudi matematično zagotovila mesto med štiriindvajsetimi najboljšimi evropskimi reprezentancami.

Na EP namreč potujejo zmagovalke sedmih kvalifikacijskih skupin ter štiri najboljše drugouvrščene. Pri slednjih velja pravilo, da se upoštevajo le rezultati s tremi najvišje uvrščenimi ekipami v skupini, kar bi v primeru Slovenije pomenilo, da se zmagi proti Kosovu, ki je zadnje v naši skupini, ne upoštevajo.

Tako bi Slovenija, če danes premaga Bolgarijo in v soboto izgubi z Ukrajino za več kot sedem točk, padla na drugo mesto z izkupičkom 3-1. To pa je glede na stanje v drugih skupinah več kot dovolj za eno od štirih vozovnic z drugega mesta.

Ciljajo na popoln izkupiček

Medtem ko novinarji računajo različne možnosti, so igralci Slovenije in strokovni štab odločeni, da kvalifikacije zaključijo s stoodstotnim izkupičkom. "Pred nami je obračun leta. To nikakor ne prinaša dodatnega pritiska, pač pa nas sili, da še naprej ostanemo osredotočeni. Proti Bolgariji bomo morali pustiti srce na parketu in upam, da ob bučni podpori ljudi, ki imajo radi košarko in reprezentanco, dosežemo zmago," pravi selektor Igor Kokoškov.

Evropsko prvenstvo 2017 bo potekalo od 31. avgusta do 17. septembra 2017, in sicer predtekmovanja na Finskem, v Romuniji, Izraelu in Turčiji, kjer bo tudi zaključni del.

 
Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 10:11 15.september 2016.

    http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/231042/kvalifikacije-slovenske-kosarkarske-reprezentance-kavc-analiza-xxviii