Šport > Košarka
15 ogledov

Končan je niz treh porazov

beno udrih memphis grizzlies EPA
Košarkarji Memphis Grizzlies so v severnoameriški ligi NBA doma premagali Sacramento Kings s 97:83.

Slovenec Beno Udrih je odigral 17 minut ter za 51. zmago Memphisa v tej sezoni prispeval sedem točk, tri podaje, dva skoka in blokado, ob metu iz igre 3:6. Udrih je zadel eno trojko.

Mike Conley je za zmagovito moštvo vpisal 18 točk, Jeff Green je dodal 16 točk, Zach Randolph je imel točko manj, Marc Gasol pa je osmim točkam dodal 11 skokov in šest podaj. Dobro se je odrezal tudi rezervist Kosta Koufos z osmimi točkami in 12 skoki. Pri Sacramentu je bil najbolj uspešen Rudy Gay s 24 točkami.

Memphis, ki si je že zagotovil mesto v končnici, se je z zmago zavihtel na drugo mesto v razvrstitvi zahodne konference. Na zahodu so le še tri proste vstopnice za izločilne boje, končnico so si že zagotovili ob Memphisu zmagovalec konference Golden State, Houston, Portland in LA Clippers, v najboljšem položaju za preboj v končnico pa so San Antonio, Dallas in Oklahoma City.

Tudi v vzhodnem delu lige so le še tri neznanke, v končnici bodo igrali zmagovalec Vzhoda Atlanta, Cleveland, Chicago, Toronto in Washington, za preostala tri mesta pa so v najboljšem položaju šesti Milwaukee, sedmi Miami, za katerega igrata brata Goran in Zoran Dragić, ter osmi Boston. Miami bo v noči na sredo gostil San Antonio.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : Sacramento Kings 97:83
Beno Udrih: 7 točk, 3 podaje, 2 skoka v 17 minutah za Memphis

Charlotte Hornets : Boston Celtics 104:116
Philadelphia 76ers : Los Angeles Lakers 111:113*
Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 101:88
Toronto Raptors : Houston Rockets 99:96
Minnesota Timberwolves : Utah Jazz 84:104
Portland Trail Blazers : Phoenix Suns 109:86

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.