Šport > Košarka
18 ogledov

"Končnica bi bila zgodovinski uspeh"

Milič nam je zaupal, da je bila to njegova najboljša sezona v zadnjih šestih, se fotosi.si
Nekdanji slovenski reprezentant Marko Milič je že končal sezono 2010/11, ob koncu te pa je spregovoril posebej za Žurnal24.

V najmočnejši italijanski ligi je branil barve moštva Vanoli–Braga Cremona, za klub, ki ga je v tej sezoni vodil slovenski trener Tomo Mahorič, pa bo igral tudi v naslednji sezoni; to je končal z dobrimi občutki.

"Sezona je bila zelo v redu. Pred njo je bil glavni cilj obstanek v prvi italijanski ligi, med njo pa nam je zelo dobro kazalo tudi za uvrstitev v končnico. Na koncu nam je malce zmanjkalo. Ekipe od četrtega do 12. mesta loči le ena ali dve zmagi," je dejal Milko, ki je v povprečju zbral 14,8 točke, 5,3 skoka in 1,5 podaje na tekmo. "Osebno statistiko sem imel najboljšo v zadnjih šestih, sedmih letih. S Tomom smo dobro delali, na koncu pa nam je malce zmanjkalo. Končnica bi bila za ta nekoliko manjši klub zgodovinski uspeh," je še povedal prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA.

Na vprašanje, ali bo v naslednji sezoni spet igral pod vodstvom Mahoriča, je Milič odgovoril: "Vsekakor si ga želijo zadržati. Kolikor pa sem razumel, si bosta obe strani zdaj vzeli nekaj časa za razmislek po naporni sezoni. Trajalo naj bi kakšna dva tedna. Si ga pa resnično želijo zadržati."

In kako bo Marko preživel poletje? "Letos prvič po nekaj letih ne bomo imeli košarkarskega kampa za otroke. Bil sem odsoten in reči ni bilo mogoče tako dobro pripraviti, kot bi si želel. V roku dveh mesecev tudi z ženo čakava na tretjega otroka. To poletje bom preživel z družino, bolj mirno in v pričakovanju novega člana. Naslednje leto pa bomo spet začeli na polno in z dobrim programom za kamp."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.