Šport > Košarka
20 ogledov

Končno dogovor? Brez odgovora!

Union Olimpija 2. julij 2010 Rajgelj Moderndorfer Anže Petkovšek
Dogovor Olimpije o plačilu starih dolgov do Ožbolta in Ilievskega? Janez Rajgelj za Žurnal24 ni rekel niti ne niti da. "Tega primera za javnost ne komentiram." Iz tega razberemo, da dogovora še ni.

Še naprej ni jasno, ali bo ljubljanski Union Olimpija lahko registriral šesterico igralcev, ki čakajo na tribuni, da bi ti lahko zaigrali naslednji teden v prvem kolu Evrolige proti Efes Pilsnu. Na Kosarka.si so sinoči pisali, da sta Sašo Ožbolt in Vlado Ilievski podala roko klubu in da bo kmalu sklenjen sporazum o plačilu starih dolgov. Tako bi Olimpija lahko registrirala Kennyja Gregoryja, Kevina Pinkneyja, Marqua Perryja, Sasuja Salina, Zorana Vrkića in Georgija Šermadinija. Ker iz kluba še ni prišla nobena uradna novica, da je do dogovora res prišlo, smo zavrteli številko športnega direktorja Janeza Rajglja. "To ste vi prebrali." Je torej prišlo ali ni prišlo do dogovora? "Tega primera za javnost ne komentiram," je hitro sklenil Rajgelj.

Očitno so pogajanja z zastopnico omenjenih dveh košarkarjev Miro Poljo zelo trda. "Kako naj pride do dogovora, ko direktor tri mesece stalno ponavlja eno in isto? Da bo dobil sponzorski denar. Rajgelj govori, kako lahko Ožbolt in Ilievski hodita po Ljubljani. Zakaj ne bi? Ali sta kaj ukradla? Nista dobila plačanih obveznosti, a še vedno s srcem igrata za klub. Povejte mi, kdo bi to danes še storil?" je dejala v četrtkovem pogovoru za Dnevnik. "Rajgelj igra umazano igro. Pred dnevi me je poklical po telefonu in prekinil zvezo. Ko sem poklicala nazaj, se je na drugi strani javil župan Zoran Janković. Zelo ga spoštujem, a ni moje delo, da po telefonu poslušam Jankovića, kako mi jamči, da bosta igralca prejela denar. Zame je v tem trenutku edina garancija denar. Olimpiji smo v vsem času donirali že okoli 500 tisoč evrov. In potem Rajgelj razlaga, da ne bo popustil. V kratkem bo Olimpija od Fibe prejela še 100 tisoč evrov finančne kazni zaradi zamujanja pri izplačilu dolgov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.