Šport > Košarka
303 ogledov

Konec ere na Bosporju

željko obradović Epa
Eden največji košarkarskih trenerjev na svetu je po sedmih letih zapustil Fenerbahče.

Na Bosporju se je končala era, saj je sloviti srbski košarkarski trener Željko Obradović po sedmih sezonah zapustil turški Fenerbahce. Kot je še sporočil turški klub, najtrofejnejši trener stare celine ne bo ostal na klopi Fenerja, saj po pogajanjih ni prišlo do dogovora.

Šestdesetletni Obradović, ki je turški klub popeljal do petih zaporednih nastopov na sklepnem turnirju najboljših final four in z njim osvojil en evroligaški in štiri državne naslove, je v izjavi za javnost dejal, da je bila to zanj ena od najtežjih odločitev v življenju.

"Trenutno sem sprejel odločitev, da si bom vzel enoletni premor," je sporočil srbski strokovnjak.

Obradović je devetkratni evropski klubski prvak, 11-kratni državni, 11-kratni pokalni in štirikratni superpokalni prvak ter še trikratni udeleženec Final Foura.

Največji pečat je na evropskem parketu pustil s Panathinaikosom, navduševal pa je še s Partizanom, Juventutom Badalono, Real Madridom in seveda s Fenerjem.

Blestel je tudi v vlogi selektorja, saj je jugoslovansko reprezentanco vodil do naslovov evropskega (1997) in svetovnega prvaka (1998) ter še olimpijskega podprvaka (1996).

Obradović je tudi trikratni prejemnik nagrade za najbolšega trenerja Evrolige (2007, 2011, 2017).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.