Šport > Košarka
24 ogledov

Konec niza Spurs, Oklahoma znižala na 2:1

Ibaka Durant Diaw Oklahoma City Thunder San Antonio Spurs NBA končnica konferenč EPA
Košarkarji Oklahome City Thunder so v finalu zahodnega dela severnoameriške lige NBA doma premagali San Antonio Spurs s 102:82 in znižali izid v zmagah na 1:2. Prvi igralec tekme je bil Kevin Durant z 22 točkami in je s soigralci poskrbel, da je San Antonio izgubil prvič po 50 dneh in 20 zaporednih zmagah.

Thabo Sefolosha je za gostitelje dodal 19 točk, James Harden 15, Serge Ibaka pa 14. Na drugi strani sta bila najbolj učinkovita Francoz Tony Parker in rezervni igralec Stephen Jackson (po 16 točk), Tim Duncan pa je zbral 11 točk in pet blokad. Četrta tekma teh dveh ekip bo v noči na nedeljo po slovenskem času v Oklahomi.

"Najbolj pomembno je, da smo zmagali pred domačim občinstvom. Naša predstava je bila v primerjavi z uvodnima dvema v San Antoniu bolj udarna, a to je le ena tekma v dolgi finalni seriji," je po dvoboju dejal eden od junakov domače zmage Sefolosha. Švicarski košarkar je levji delež opravil tudi v obrambi, kjer je dobro zaustavil ideologa igre teksaške zasedbe Parkerja.

"Osrednji poudarek smo namenili obrambi, to je bil ključ do naše zmage," je po dvoboju dejal trener Oklahome Scott Brooks, medtem ko je njegov kolega na nasprotni strani Gregg Popovich športno priznal: "Oklahoma je bila boljša v vseh elementih igre. Moji varovanci so prikazali dokaj skromno predstavo, danes enostavno niso bili na ravni svojih minulih dvobojev, ko so igrali zares fantastično."

San Antonio je zadnjič klonil 11. aprila, ko ga je doma ugnala ekipa Los Angeles Lakers, po 10 zaporednih zmag v rednem delu in nato v končnici pa je izenačen tretji najdaljši niz v zgodovini lige. Moštvo Los Angeles Lakers je 33 zaporednih zmag nanizalo v sezoni 1971/72, ekipa Houston Rockets 22 zmag leta 2008, igralci Milwaukee Bucks pa so 20 zmag dosegli leta 1971.

Ostrogam pa ni uspelo izenačiti najdaljšega niza zmag v končnicah; košarkarji Lakers so 11 zmag zapored dosegli na začetku končnic leta 1989 in 2001. V finalu vzhodnega dela Miami Heat v dvoboju z moštvom Boston Celtics vodi z 2:0 v zmagah, tretja tekma pa bo v noči na soboto v Bostonu.

Liga NBA, konferenčni finale, tretja tekma:

Oklahoma City Thunder : San Antonio Spurs 102:82 (22:24, 32:17, 24:19, 24:22) /1:2/
Durant 22 točk, Sefolosha 19, Harden 15; Parker in Jackson 16, Duncan 11, Blair 10

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.