Šport > Košarka
15 ogledov

Konec Odomove avanture pri Dallasu

Khloe in njen mož, košarkar Lamar Odom se trudita zanositi. (Foto: Reuters) Reuters
Najboljši šesti igralec lanske sezone lige NBA Lamar Odom se po le nekaj mesecih pri Dallas Mavericks poslavlja od teksaške ekipe. Njegov prihod iz Los Angeles Lakers je bil eden najbolj kontroverznih v zadnjih letih, a mož Khloe Kardashian, s katero "blesti" v priljubljenem resničnostnem šovu, se pri novem klubu nikakor ni znašel.

"Mavericks in jaz smo se sporazumno dogovorili, da je v interesu obeh, da se umaknem iz ekipe," je za ESPN.com povedal Lamar Odom. Na velikonočno nedeljo so se lanskoletni najboljši šesti igralec lige NBA in teksaški klub dogovarjali, kako bi Odoma poslali na tržnico prostih igralcev, brez da bi prekinili pogodbo. Odom je zdaj na t. i. "seznamu neaktivnih igralcev".

"Žal mi je, da se stvari niso bolje izšle za obe strani, ampak organizaciji Mavs, svojiim soigralcem in navijaču Dallasa želim le še več uspehov v obrambi naslova prvakov," je še pristavil Odom. Viri blizu kluba pravijo, da bodo Mavericks ob koncu sezone skušali zamenjati Odoma s kakšnim drugim košarkarjem, do 29. junija pa ga lahko v svojo ekipo pripeljejo v zameno za 2,4 milijona dolarjev, sicer pa bo Odom plačno računico novih delodajalcev obremenil za dodatnih 8,2 milijona, kolikor naj bi po pogodbi z Mavericks zaslužil v naslednji sezoni.

Kot pravijo viri blizu igralca, je bil Odom po prihodu iz Los Angelesa s srcem še vedno v mestu angelov, kjer je s svojo ženo Khloe in njeno sestro Kim Kardashian redno sodeloval v priljubljenem resničnostnem šovu Keeping Up with the Kardashians. V dresu teličkov je dosegal rekordno nizko število točk in igral rekordno malo minut, kar za enega izmed najboljših igralcev lanske sezone gotovo ni bila dobra reklama.

Odom je k Dallasu prišel decembra, potem ko so njegovi zastopniki pravzaprav izsilili njegov odhod iz Los Angelesa, ko se je razvedelo, da ga želijo Lakers zamenjati za Chrisa Paula, a je veliki posel po vetu komisarja lige NBA Davida Sterna kasneje propadel. Odom tako Mavericks zapušča s povprečjem 6,6 točke in 4,1 skoka v 20,5 minutah na tekmo. Lakers naj zaenkrat ne bi razmišljali o njegovem povratku, dodajajo viri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.