Šport > Košarka
33 ogledov

Konec upov: Lorbek odpovedal EP!

slovenija grčija ep 2011 lorbek bourousis EPA
Slovenski reprezentant Erazem Lorbek je s telefonskim klicem direktorju članskih reprezentanc Mateju Avanzu v petek zvečer sporočil, da se odpoveduje nastopu na prihajajočem evropskem prvenstvu v košarki. Prestal je namreč operacijo obeh kolen.

"Erazem Lorbek je v petek nekaj pred 20.00 poklical direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza in mu sporočil, da zaradi okrevanja po operaciji obeh kolen, ki jo je opravil v petek popoldne, na septembrskem EuroBasketu ne bo mogel zaigrati za slovensko reprezentanco," so sporočili na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Tako so razblinili upe selektorja Božidarja Maljkovića in navijačev, da bo eden nosilcev slovenske reprezentance kljub izjemno naporni sezoni v Barceloni nared za domače evropsko prvenstvo, ki se začne septembra, natančneje čez 75 dni.

"Zelo mu je žal"

"Erazem Lorbek je Mateja Avanza obvestil, da je v petek v Barceloni opravil operacijo (artroskopijo) obeh kolen. Rezultat operativnega posega je, kakor je sporočil, obvezno dvomesečno mirovanje, tako da je Erazem za nastop na domačem EuroBasketu izgubljen," so še zapisali na spletni strani krovne organizacije.

"Zvečer je Erazma Lorbka nato poklical tudi selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković, kateremu je Lorbek v pogovoru prav tako pojasnil, da so posledice operacije takšne, da slovenski izbrani vrsti na EuroBasketu 2013 ne bo mogel pomagati, za kar mu je zelo žal."

Pred zadnjim EP pometli pod preprogo

Lorbek je stežka nastopil že na zadnjem evropskem prvenstvu v Litvi, potem ko je sodelovanje že odpovedal in se kasneje po neverjetnem preobratu le pridružil pripravam. Takrat naj bi šlo za spor s KZS, ki mu je nato po pravilih FIBA obljubila, da bo zavarovala njegovo pogodbo za naslednje leto, ki jo takrat podpisal z Barcelono.

Direktor reprezentance Matej Avanzo je na novinarski konferenci v Kranjski Gori takrat povedal, da so se z Lorbkom dogovorili za triletno sodelovanje do EP 2013. Lorbek je takrat odločitev spremenil po hudem pritisku javnosti, ko so njegove navedbe o klubskih pritiskih, ki naj bi jih nad njim izvajali v Kataloniji, zavrnili tudi pri Barceloni. 

Maljković je sicer nedavno priznal, da "težko gleda" enega svojih najuspešnejših varovancev, ki se je po njegovih ocenah v letošnji sezoni "mučil" pod košem katalonskega giganta.

Komentarjev 2
  • Pucela Fichajes 02:21 22.junij 2013.

    Rukavina changges club:http://rumoresfichajespucela.blogspot.com.es/2013/06/las-novias-de-rukavina-valencia.html

  • dusan72 01:46 22.junij 2013.

    Ne vem no? Že lani je neke bučke prodajal, tole letos z 2 mesecema počitka pa tudi smrdi do neba. Sploh, če si preberem recimo tukaj http://www.ortopedija-kavcic.si/archives/artroskopija-kolena/ kjer po 2 TEDNIH celo priporočajo aktivnost. Hvala Erazem, ampak NE HVALA.