Šport > Košarka
69 ogledov

Kopitar prispeval podajo za zmago v mestu greha

anže kopitar los angeles kings
Kralji so zabeležili tretjo zaporedno zmago v ligi NHL. Tokrat so na gostovanju v Las Vegasu s 4:3 premagali zlate viteze.

Hokejisti iz Los Angelesa so dosegli deseto in tretjo zmago v nizu v tej sezoni v severnoameriški ligi NHL. V noči na ponedeljek so v gosteh ukanili tekmece iz Las Vegasa s 4:3, zmagoviti gol pa je v drugi minuti petminutnega podaljška dosegel Tyler Toffoli.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je za zmago kalifornijske ekipe v 22:21 minute prispeval podajo pri golu Jeffa Carterja. Za kalifornijsko ekipo sta v rednem delu zadela še Michael Amadio in Alex Iafallo, vratar Cal Petersen pa je zbral 22 obramb. Za gostitelje iz ameriškega mesta greha, ki so se v minuli premierni sezoni prebili v finale Stanleyjevega pokala in nato v finalu klonili proti tekmecem iz Washingtona, so zadeli Čeh Tomaš Nosek, Reilly Smith in Ryan Reaves.

"Naš položaj ni dober, trenutno smo v 'luknji'. Na vsaki tekmi želimo zmagati in nujno potrebujemo točke, ne glede na tekmeca na nasprotni strani ledne ploskve," je po zmagi v lasvegaški T-Mobile Areni odločno dejal Hrušičan v dresu kalifornijske zasedbe.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali 27. decembra, ko bodo gostili Arizono.

Na sporedu je bilo še sedem tekem, kar tri od njih pa so epilog dobile šele po koncu rednega dela. Philadelphia je po "loteriji" v obliki kazenskih strelov slavila v New Yorku s 3:2. V rednem delu in podaljšku so se rangerji in letalci razšli z 2:2, odločilni gol pa je prispeval Nolan Patrick. Pri zasedbi iz mesta bratovske ljubezni je blestel češki vratar Michal Neuvirth, ki je zbral 32 obramb.

Po istem scenariju je slavila Arizona, mož odločitve v San Joseju je bil ameriški hokejist ruskih korenin Alex Galchenyuk, ki je v rednem delu dosegel dva gola, zadel pa je tudi v izvajanju kazenskih strelov. Poleg njega je blestel tudi vratar Darcy Kuemper s 35 obrambami. Hokejisti iz Toronta, ki vodijo v vzhodni konferenci, so šele v podaljšku premagali Detroit s 5:4, strelec zmagovitega gola pa je bil Finec Kasperi Kapanen.

Columbus je dosegel četrto zmago v nizu. V New Jerseyju je zanesljivo zmagal s 3:0, osrednji osebnosti dvoboja pa sta bila ruski vratar Sergej Bobrovski, ki je zbral 39 obramb in 26. v ligi NHL svojo mrežo pustil nedotaknjeno, njegov rojak Artemi Panarin pa je dosegel gol in podajo.

Carolina je na domačem ledu ukanila Boston s 5:3, najboljša posameznika pa sta bila Sebastian Aho in Finec Teuvo Teravainen, ki sta za zmago prispevala dva gola in dve podaji. Florida je slavila v vetrovnem mestu s 6:3 in dosegla četrto zaporedno zmago, otočani iz New Yorka pa so slavili v Dallasu s 3:1.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 0:3
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 5:3
Chicago Blackhawks - Florida Panthers 3:6
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2:3 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 5:4 (podaljšek)
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 3:4 (podaljšek)
Anže Kopitar: 1 podaja in strel proti golu v 22:21 minute za Los Angeles)
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 3:4 (kazenski streli)
Dallas Stars - New York Islanders 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.