Šport > Košarka
15 ogledov

Košarka se je vrnila v Ljubljano

Matjaž Smodiš in Marko Milič Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. kolu evrolige (skupina A) v tivolskem peklu premagali CSKA Moskvo s 74:72.

Če je bila zmaga proti Olympiacosu prejšnji teden senzacija, je bila sredina zmaga proti zvezdnikom moskovskega CSKA supersenzacija. Pet tisoč petsto gledalcev je pripravilo peklensko vzdušje, ki je vrhunec doživelo ob zadnjem zvoku sirene, ko je za zmago žogo v koš položil kapetan Marko Milič.

 

Daneu pod strop

Klubsko vodstvo je pred začetkom tekme poskrbelo za posebno slovesnost, na kateri je počastilo legendarnega košarkarja Iva Daneua. Pod strop velike dvorane so namreč dvignili njegov dres s številko 13. Daneu je ob tem dejal: "Hvala vsem mojim soigralcem. Zdaj pa navijajmo in zmagajmo."

Hukićeva tekma sezone
Že prvi polčas je pokazal, da se zmaji ne bodo dali kar tako. Blestel je Jasmin Hukić , ki ga je rojstvo sina Marka očitno preporodilo. Tri trojke v prvi četrtini in končnih 23 točk je dovolj, da si je prislužil naziv igralca tekme. "Že pet dni sem v šoku. Pred nekaj dnevi sem dobil sina. To tekmo posvečam njemu. Veličastna zmaga. Košarka se je vrnila v Ljubljano, Olimpija gre naprej," je takoj po tekmi nabit s čustvi dejal simpatični Bošnjak. Ruski prvaki so potrdili, da so v tem trenutku zagotovo ena od najboljših ekip v Evropi. Matjaž Smodiš (18 točk) je odigral na standardno visoki ravni, dobro pomoč pa je imel tudi v Davidu Andersenu (10) in J. R. Holdnu (9). Ko so gostje v začetku zadnje četrtine naredili delni izid 7:0 in prišli do vodstva z 62:54, je vse kazalo na drugi evroligaški poraz Olimpije. A s tem se ni strinjal Goran Dragić . S trojko in atraktivnim zabijanjem je vrnil soigralce v igro.

Jasmin Hukić je dosegel 23 točk. © SPS

 

 

Skupina A

Siena : Žalgiris 89:64  

U. Olimpija : CSKA 74:72

Milič odločil tekmo
Zadnje pol minute je bilo v znamenju kapetana Miliča. Najprej je Olimpijo popeljal v vodstvo z 72:70, nato pa je v zadnjem napadu pri izidu 72:72 žogo vzel v svoje roke, se pogumno zagnal v raketo gostov in s polaganjem v zadnji sekundi poskrbel za pravo eksplozijo na tribunah. Taktiko za zadnji napad je zadovoljen razkril trener Memi Bečirović , ki je goste v zadnjih dveh minutah presenetil z nizko peterko: "Ali Milič ali Hukić. Hukić je bil prva možnost, a ker se ni mogel odkriti, je Milič odigral ena na ena. Hvala gledalcem, ki nam pomagajo v najtežjih trenutkih. Spoznajo se na košarko, brez njih bi bilo zelo težko." Vlogo Tivolija je poudaril tudi Smodiš. "Treba je čestitati Olimpiji. Osebno je nisem podcenjeval, mislim, da je niso niti moji soigralci. Ni nam uspelo ustaviti Hukića in Miliča. Bolje so skakali od nas in imeli posledično višjo posest žoge in s tem več metov. Gledalci v Tivoliju so bili spet odločilni faktor."

Pravljica se nadaljuje. Prihodnji teden zmaje čaka gostovanje pri Žalgirisu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.