Šport > Košarka
13 ogledov

Košarkar umrl med prvim treningom

cameron moore Reševalni pas/Twitter
Ameriški košarkar Cameron Moore je nenadoma umrl med prvim treningom v dresu makedonskega prvoligaša AV Ohrid.

Iz Makedonije prihaja tragična vest o smrti 25-letnega košarkarja Camerona Moora, ki je preminil manj kot 24 ur po podpisu predhodnega dogovora z makedonskim klubom.

Predstavnik Ohrida Ivo Markoski je potrdil, da je bil Moore sredi zdravniških pregledov, po katerih bi z makedonskim prvoligašem uredil vse preostale podrobnosti pogodbe. Američan je v Ohrid, turistično letovišče v jugozahodni Makedoniji, prispel v torek in umrl le nekaj ur kasneje.

''To je tragedija. Sploh nismo imeli časa, da bi ga bolje spoznali. V Orhidu je preživel manj kot 24 ur. Po prihodu smo ga pustili počivati, tragedija pa se je zgodila na prvi dan treninga,'' je povedal Markoski.

Preminulemu košarkarju so leta 2015, ko je igral v razvojni ligi ameriške NBA, diagnosticirali kardiomegalijo oziroma povečano srce. Uraden vzrok smrti še ni znan.

Novico o smrti ameriškega košarkarja so potrdili tudi predstavniki policije, ki pa zaradi preiskave niso želeli razkriti njegove identitete. 

Moore je tik pred smrtjo žogo zabil skozi obroč, stekel na drugo stran igrišča in se zgrudil, je razkril športni novinar David Pick. Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ob prihodu lahko le ugotovili njegovo smrt. Podrobnosti bodo znane po forenzični preiskavi.

''Še nikoli nismo doživeli takšne tragedije. Prestreseni smo,'' je povedal trener ekipe Marijan Boshalevski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.