Šport > Košarka
26 ogledov

Košarkarji pri Türku in Lukšiču

1/31
Žurnal24 main
Po svetovnem prvenstvu sta slovenske košarkarje in delegacijo košarkarske zveze v sproščenem vzdušju sprejela predsednik republike dr. Danilo Türk in minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič.

V sredo, 15. septembra, sta delegacijo slovenske moške košarkarske reprezentance ločeno sprejela predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk ter minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, skupaj z generalnim direktorjem direktorata za šport Markom Rajštrom ter predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Janezom Kocijančičem.

Sprejema so se udeležili predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, njen generalni sekretar Iztok Rems, predstavnik za odnose z javnostmi na KZS Anže Blažič, športni direktor moške članske reprezentance Walter Jeklin, pomočnik selektorja Aleksander Sekulić ter igralci Sani Bečirović, Primož Brezec, Boštjan Nachbar ter Uroš Slokar.

Predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk, ki si je na povabilo KZS v Istanbulu ogledal četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Turčijo, je reprezentanci najprej čestital za izvrsten dosežek na tem svetovnem prvenstvu in zaželel vse dobro tudi na prihajajočem EP v Litvi. Poudaril je, da je tudi sam navdušen nad rezultati in predvsem ekipno igro, ki je krasila košarkarje v zeleno-belih dresih, dotaknil pa se je tudi slovenskih navijačev in njihovega pomena za podporo reprezentance ter promocijo Slovenije.

Veliko zanimanja je pokazal tudi za morebitno organizacijo evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji, za katerega je mnenja, da bi naši državi in slovenski košarki prinesel ogromno pozitivnega. Predstavniki KZS so predsedniku Türku podrobneje predstavili kandidaturo za organizacijo EP, organizacijski model zveze in podatke o razširjenosti košarke med mladimi, zlasti na osnovnih šolah, kjer je ta šport zelo razširjen in predstavlja osnovo za kakovosten športni razvoj otrok.

Svoje čestitke so slovenski reprezentanci predali tudi minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, generalni direktor direktorata za šport, Marko Rajšter ter predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Janez Kocijančič, ki so poudarili kako pomemben je dosežek, ki so ga izbranci Memija Bečirovića dosegli v Turčiji. Vsi so mnenja, da je košarka najboljša slovenska kolektivna športna panoga, članski reprezentanci pa želijo, da se bo dobro odrezala na evropskem prvenstvu v Litvi in se uvrstila tudi na olimpijske igre 2012 v Londonu.
V imenu Košarkarske zveze Slovenije se je za čestitke ter sprejema vsem skupaj zahvalil predsednik KZS Roman Volčič in napovedal uspešne košarkarske boje tudi v prihodnje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.