Šport > Košarka
13 ogledov

Košarkarji v ''klubu 1−2'' − 1. del

1/5
Žurnal24 main
Nemogoče je mogoče. A tudi v ligi NBA, kjer se lahko zgodi neverjetno, igrajo košarkarji, ki jim v svojih karierah še ni uspelo zadeti trojke. Obstajajo pa tudi taki, ki so v karieri zadeli eno ali dve. Kdo so to?

Med njimi so večinoma centri, tudi slovenska košarkarja Rašo Nesterović in Primož Brezec. Za visoke košarkarje velja, da domujejo pod košem, nekaj izmed njih pa ima mehko roko in znajo zadevati tudi za tri točke, nekaj pa je takih, ki se morajo za mete z razdalje odločiti v zadnjih sekundah napada. Žurnal24 vam je pripravil seznam nekaterih košarkarjev*, ki so v svojih NBA-karierah zadeli eno ali dve trojki. V prvem delu vam bomo predstavili pet košarkarjev, drugi del s šestimi pa bo objavljen v večernih urah.

1. Rašo Nesterović
Nesterović je v letošnji sezoni branil barve Toronta, v 12 sezonah lige NBA pa mu je uspelo zadeti dve trojki iz 15 poskusov.

2. Yao Ming
V letošnji sezoni poškodovani kitajski center Yao Ming (Houston) je v svoji sedemletni NBA-karieri podobno kot Nesterović zadel dve trojki (iz 10 poskusov).

3. Dwight Howard
Ob pogledu na ramenski obroč Dwighta Howarda se njegova zadeta trojka zdi misija nemogoče. Toda uspelo mu je: Howard je iz 21 poskusov v šestih letih igranja zadel eno trojko.

4. Marcin Gortat
Howardov soigralec Poljak Marcin Gortat, ki smo ga slovenski ljubitelji košarke lahko pobliže spoznali na EP na Poljskem 2009, je svojo edino trojko iz štirih poskusov v triletni NBA-karieri zadel proti Clevelandu.

5. Paul Millsap
V štiriletni karieri lige NBA je Paul Millsap (Utah) iz 20 poskusov pri metu za tri točke v obroč pospravil dve trojki.

*omejili smo se na košarkarje, katerih trojke smo lahko pokrili z videozapisom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.