Šport > Košarka
14 ogledov

Košarkarske mladinke gredo na SP!

(Foto: KZS) Žurnal24 main
Slovenska ženska mladinska reprezentanca, ki jo vodi selektor Damir Grgič, je v četrtfinalu evropskega prvenstva na Slovaškem ugnala reprezentanco Litve (82:76). S tem so si že zagotovile pot na SP 2011 (Čile).

"To je velika zmaga naše reprezentance. Smo mala Slovenija, vendar imamo veliko srce. Kot kapetanka se zahvaljujem soigralkam, strokovnemu vodstvu ter vsem navijačem v domovini in tujini. To zmago pa posvečamo Tjaši Gortnar, ki se je na tekmi huje poškodovala," je v intervjuju za Fibo Europe dejala naša kapetanka Nika Barič, ki na vsako tekmo in trening prinese maskoto slovenske reprezentance hobotnico Pavleta (naše reprezentantke so ga dobile tik pred odhodom na EP v celjskem Citycentru.

Prav Baričeva, ki je po mnenju mnogih prva kandidatka za laskavi naslov MVP prvenstva ( najhujša konkurentka bo bržčas Ukrajinka Alina Aigupova), je potegnila slovenski voz (na koncu 38 točk, 10 podaj) po nesrečnem dogodku na začetku 3. četrtine, ko si je koleno na levi nogi poškodovala Tjaša Gortnar. "V tem trenutku je težko karkoli napovedati, zdravnica je na izvede napisala, da gre za izpah oziroma zvin kolena, vendar bo potrebno počakati na magnetno resonanco, ki pa jo bomo lahko naredili šele v Sloveniji, saj tukaj tovrstnih pregledov med vikendom ne opravljajo," je po končanem pregledu dejal fizioterapevt naše izbrane vrste Xhevdet Hoxha, za katerega bo tudi po tem prvenstvu veljalo, da na evropskih prvenstvih s slovensko reprezentanco ni bil še nikoli slabši kot četrti.

Mlade reprezentantke so zmago znale proslaviti. "Slovenija, Slovenija, Sloveniija .. Kdor ne skače ni Sloven'c ...,'' je še dolgo po zmagi odmevalo v Areni Poprad, ko so si Slovenke privoščile nekaj krogov teka s slovensko zastavo v rokah. Sledilo je še popevanje, navijanje, slikanje in dajanje številnih izjav. Skratka, bučno proslavljanje uvrstitve reprezentance na SP v Čilu, ki bo od 20. do 30. julija prihodnje leto.

Četrtfinale EP na Slovaškem:

Slovenija : Litva 82:76
Barič 38 točk in 10 podaj, Jakovina in Rupnik po 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.