Šport > Košarka
27 ogledov

Košarkarski štab znan že pol leta prej

Tiskovna konferenca ob predstavitvi Jureta Zdovca. Anže Petkovšek
Več kot šest mesecev pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva v Španiji je dokončno znan celoten štab slovenske moške članske reprezentance, ki bo skupaj z igralci priprave začel 16. julija.


Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da bodo pomočniki selektorja Jureta Zdovca Gašper Potočnik, Stefanos Dedas in Chris Thomas.

Gašper Potočnik je v reprezentanci že od leta 2011. Stefanos Dedas je bil eden izmed Zdovčevih pomočnikov leta 2009 na EP na Poljskem in tudi njegov pomočnik pri Gaziantepu. Chris Thomas, videoanalitik Golden State Warriors, je bil prvič del slovenske izbrane vrste na domačem EuroBasketu 2013. Kondicijski trener ostaja član Krke Tomaž Brinec, ki je zeleno-bele prvič pripravljal leta 2011.

"Nov štab, na katerega računamo na daljši rok, nedvomno pa vsaj za akciji SP 2014 in EP 2015, je zelo kakovosten in ambiciozen. Trenerski del smo sestavili skupaj z novim selektorjem, ob tej priložnosti pa bi se zahvalil siceršnjim delodajalcem reprezentančnih strokovnjakov, ki so Košarkarski zvezi Slovenije vsi po vrsti prižgali zeleno luč za njihovo udejstvovanje v slovenski izbrani vrsti. Preostali del štaba smo v skladu z načrtom iz leta 2011 po EuroBasketu 2013 nekoliko spremenili, tako da smo po poprejšnjem uvajanju določili novega glavnega zdravnika, to je Marko Macura, glavnega fizioterapevta Martina Klešnika in novega tehničnega vodjo Mateja Likarja. Celotna ekipa je izbrana ne le po strokovnih kompetencah, ampak tudi na podlagi osebnosti, in prepričan sem, da bo slehernemu igralcu in članu štaba znova pravi užitek priti na vrhunsko in prijetno organizirane priprave, ki jih bomo letos začeli 16. julija," je dejal Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc.

Svetovno prvenstvo 2014 v Španiji bo potekalo od 28. avgusta do 14. septembra, Slovenija pa bo tekme prvega dela v skupini D igrala na Gran Canarii. Če se bo uvrstila v drugi del, bo zeleno-bela izbrana vrsta morebitne tekme osmine finala, četrtfinala in polfinala odigrala v Barceloni, tekma za 3. mesto in finale pa bosta na sporedu v Madridu.

Štab slovenske košarkarske reprezentance:

Selektor: Jure Zdovc
Pomočniki selektorja: Gašper Potočnik, Stefanos Dedas in Chris Thomas
Trener za kondicijsko pripravo: Tomaž Brinec
Zdravnika: Marko Macura, Branko Cvetičanin
Fizioterapevt: Martin Klešnik
Maser: Gregor Zdolše
Tehnični vodja: Matej Likar
Snemalec: Jernej Bobič
Direktor članskih reprezentanc: Matej Avanzo
Predstavnik za odnose z javnostmi: Anže Blažič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.