Šport > Košarka
33 ogledov

Koši Slovencev niso zadostovali

beno udrih miami heat Profimedias
Goran Dragić in Beno Udrih sta s svojo ekipo Miami Heat izgubila na gostovanju pri Houston Rockets. Razpoloženi Saša Vujačić ni mogel preprečiti poraza proti Boston Celtics.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so zaigrali vsi trije Slovenci, vendar so parket zapustili sklonjenih glav. Miami Heat je v gosteh pri Houston Rockets doživel poraz s 115:102. Goran Dragić je v 33 minutah vpisal štiri skoke, šest podaj in 14 točk, Beno Udrih pa je v 25 minutah prispeval štiri skoke, pet podaj in štiri točke.

Houston je večino drugega polčasa vodil za vsaj deset točk, tako da so tudi v Miamijevem taboru priznali, da je zmaga Teksašanov povsem zaslužena. Najbolj zaslužen zanjo pa je bil James Harden, ki je 26 točkam dodal 14 podaj, kar je izenačitev osebnega rekorda. Pri Miamiju, ki se je sredi tretje četrtine sicer približal na 74:72, je bil eden ključnih elementov za poraz število izgubljenih žog. Teh je bilo kar 17.

"Mislim, da v tekmo nismo vstopili psihično dovolj pripravljeni. Žoge smo kar izgubljali in proti ekipi, ki se 'hrani' s tem, moraš biti pač previdnejši in bolj zanesljiv z žogo," je povedal Wade, s 16 točkami drugi strelec ekipe. Točko več je dal Luol Deng. Miami je tako končal niz štirih zaporednih zmag in je šesti v vzhodni konferenci, Houston pa je sedmi v zahodnem delu lige.

Vujačić v 18 minutah dosegel 13 točk

Košarkarji New York Knicks, 11. na vzhodu, so izgubili doma s četrto ekipo tega dela lige Boston Celtics z 89:102. Saša Vujačić je v 18 minutah pod obročema v statistiko tekme vpisal 13 točk, tri skoke, podajo in ukradeno žogo. S 13 točkami je izenačil svoj strelski rekord sezone, a to ni bilo dovolj za uspeh proti čvrsti obrambi Bostona, pri katerem je z 20 točkami in osmimi podajami prednjačil Isaiah Thomas.

Bryant kot v najboljših časih

V Los Angelesu je v dresu Lakers pozornost požel 37-letni Kobe Bryant, ki je ob zmagi s 119:115 proti Minnesoti prispeval 38 točk, kar je zanj rekord sezone. Jezerniki so s tem končali niz desetih porazov, a z Minnesoto še vedno zasedajo zadnji mesti v zahodni konferenci. Pri gostih je Andrew Wiggins dosegel 30 točk, Ricky Rubio pa je desetim točkam dodal 15 podaj.

Toronto se je z zmago v Phoenixu s 104:97 še utrdil na drugem mestu vzhodne konference, Kyle Lowry je za zmagovalce dosegel 26 točk, Markieff Morris pa je pri poražencih, ki jih je po odpustitvi Jeffa Hornacka začasno vodil Earl Watson, v statistiko vpisal 30 točk in 11 skokov. Zanj sta to rekorda sezone. Phoenix je na zahodu tik nad Minnesoto.

Portland pa je s 107:95 odpravil Milwaukee in prišel do pete zaporedne zmage. CJ McCollum je k zmagi prispeval 30 točk. Portland zaseda osmo mesto v zahodni konferenci, Milwaukee pa je globoko v spodnji polovici vzhodne.

Liga NBA, izidi:

Houston Rockets : Miami Heat 115:102
Dragić: 14 točk, 6 podaj, 4 skoki v 33 minutah; Udrih: 4 točke, 5 podaj, 4 skoki v 25 minutah 

New York Knicks : Boston Celtics 89:97
Vujačić: 13 točk, 3 skoki, 1 podaja v 18 minutah 

Phoenix Suns : Toronto Raptors 97:104
Portland Trail Blazers : Milwwaukee Bucks 107:95
Los Angeles Lakers : Minnesota Timberwolves 119:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.