Šport > Košarka
1913 ogledov

"Kot otroka so me spolno nadlegovali in posiljevali"

Lonnie Walker Epa
Žalostna zgodba ameriškega košarkarja.

Lonnie Walker, branilec ekipe San Antonio Spurs, je bil na naboru leta 2018 izbran kot 18., 15 mest za Luko Dončićem. V svoji drugi sezoni je kot član Ostog pred prekinitvijo zaradi koronavirusa v povprečju igral 14 minut in pol, ob tem pa v svojo statistiko vpisal 5.6 točke in 2.2 skoka na dvoboj.

Ljubiteljem lige NBA je sicer v oči padel tudi zaradi nenavadne frizure, ki pa si jo je zdaj postrigel, na instagramu pa v bridki zgodbi opisal, zakaj se je sploh odločil zanjo.

"To sem začel početi v petem razredu osnovne šole, ker je bil to zame način skrivanja. Med poletjem sem se družil s širšim sorodstvom, imena bom izpustil, a sem bil spolno nadlegovan, večkrat posiljen in izkoriščen. Celo navadil sem se na to, saj v tem obdobju ne veš, kaj je kaj. Bil sem lahkoveren, radoveden otrok, ki o resničnem svetu ni ničesar vedel," je svoj zapis začel Lonnie Walker IV.

Lonnie Walker | Avtor: Profimedia Profimedia

"Razmišljal sem o tem, da so moji lasje nekaj, kar lahko kontroliram. Da lahko z njimi naredim nekaj, kar bo samo moje. In to mi je dajalo samozavest. V zadnjem času nisem bil pri sebi. V glavi so se mi pojavljale slike iz preteklosti, pojavljali so se mentalni demoni. Vse zaradi tega virusa. Začel sem se gledati v ogledalu, saj sem želel videti, kdo sem v resnici za zaprtimi vrati. Na tem potovanju sem našel mir in notranjo srečo. Vsem sem oprostil, tudi ljudem, ki si to ne zaslužijo, saj je to nekoristno breme," je nadaljeval košarkar. 

"Moje striženje je bilo več kot le striženje. Moji lasje so bili maska, za njo sem skrival svojo nesigurnost, ki sem jo občutil. Ampak zdaj se počutim boljše kot kdajkoli prej. Ven s starim, notri z novim. Odvrgel sem svojo kožo mentalno, čustveno, fizično in duhovno. Življenje bo vedno težko. Moraš igrati s kartami, ki so ti bile dodeljene, z njimi poizkusiš zmagati. Tudi ko izgubiš, nisi poražen. Gre za lekcijo," je zaključil Walker in ob tem dodal, da se nekaj časa ne bo več pojavljal na socialnih omrežjih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.