Šport > Košarka
15 ogledov

Kralj James sam Miami obdržal v igri

Pierce James Miami Heat Bostno Celtics NBA Reuters
Miami Heat oziroma bolje rečeno LeBron James (45 točk) so izsilili odločilno sedmo tekmo proti Boston Celtics v finalu vzhodne konference lige NBA, potem ko so šesto tekmo dobili z 98:79.

Košarkarji iz Miamija so v šesti finalni tekmi vzhodne konference v severnoameriški ligi NBA v gosteh prepričljivo premagali Boston z 98:79 in izid v zmagah izenačili na 3:3. Junak dvoboja je bil LeBron James, ki je keltom nasul kar 45 točk in pobral 15 žog pod obema obročema. Odločilna sedma tekma bo v noči na nedeljo v Miamiju.

Ob najbolj koristnem igralcu v rednem delu najmočnejše košarkarske lige na svetu se je pri gostih izkazal tudi Dwyane Wade s 17 točkami, pri gostiteljih pa so bili najbolj razpoloženi Rajon Rondo z 21 točkami in desetimi podajami, medtem ko sta Kevin Garnett in Brandon Bass prispevala po 12 točk.

"Kralj James" je bil na današnji tekmi v bostonski dvorani TD Garden naravnost neustavljiv, od prve do zadnje minute je ponosnim keltom povzročal gromozanske težave. O njegovi izjemni predstavi najbolj zgovorno govorijo številke: v slabih 45 minutah je - ob metu 19-26 - dosegel kar 45 točk, pobral 13 žog pod svojim ter dve pod gostujočim košem, ob tem pa je prispeval še pet asistenc.

"Če smo hoteli preživeti, potem smo morali zmagati. Na igrišču sem dal vse od sebe, a to velja tudi za moje soigralce. Od začetka smo igrali agresivno in preudarno," je po koncu šeste finalne tekme vzhodne konference dejal James, o svoji izjemni predstavi pa je dodal: "Prekrasno je igrati, ko ti gre vse od rok in ko praktično vsak tvoj met konča na pravem mestu."

"Bil je neverjeten, osredotočen je bil od prve do zadnje minute. Na tej tekmi je dokazal, da je zasluženo osvojil laskavi naslov najbolj koristnega igralca v rednem delu sezone. Že v uvodu smo začutili, da bo to njegov večer. Preostalo nam je le, da mu damo žogo in se se mu umaknemo s poti," je o Jamesovi popolni predstavi dejal njegov nič manj zvezdniški soigralec Wade.

Floridska zasedba si je že po prvi četrtini priigrala deset točk prednosti. V nadaljevanju tekme ni popustila niti za ped, kelti pa ji navkljub trudu in ob pomoči njihovih privržencev niso bili kos do konca dvoboja.

Zmagovalec sedme finalne tekme vzhodne konference se bo v velikem finalu pomeril s prvakom zahodne konference. To je Oklahoma City, ki je v finalu premagala San Antonio.

Liga NBA, končnica, finale vzhodne konference:

Boston Celtics : Miami Heat 79:98 /3:3/
Rondo 21, Garnett in Bass po 12; James 45, Wade 17

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 2
  • grega.prebil 21:09 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • anja.scuka 12:14 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **