Šport > Košarka
3 ogledov

Kraljeval s Tepićem in Teodosićem

Nemanja Aleksandrov je pred prihodom v Olimpijo igral za Crveno zvezdo.
1/22
Žurnal24 main
Srbski krilni center Nemanja Aleksandrov, ki je nastopal za FMP in Crveno zvezdo, je nekdaj veljal za enega najbolj nadarjenih v Evropi, a mu je pot prekrižala poškodba kolenskih vezi.

Miloš Teodosić, Milenko Tepić. Tudi najbolj površnim poznavalcem košarke morajo te štiri besede vsaj malo odzvanjati v ušesih. Prva oseba je bila glavni teptalec slovenskih sanj o kolajni na pred kratkim končanem EP na Poljskem. Spominov nanj raje ne bomo obujali. Milenko Tepić pa je brez dvoma eden najbolj kakovostnih in hkrati vsestranskih košarkarjev na področju nekdanje Jugoslavije in, navsezadnje, evropski podprvak z reprezentanco, ki v povprečju šteje le nekaj več kot 22 let. Vendar onadva nista glavna igralca naše zgodbe, ampak je to njun vrstnik, Nemanja Aleksandrov, nova okrepitev Olimpije. Krilni center iz Beograda je v mlajših reprezentančnih kategorijah blestel skupaj z omenjenima in bil na EP do 16 let leta 2003, ko je Srbija osvojila zlato tudi najboljši igralec prvenstva. Leta 2005 pa ga je ustavila poškodba kolena, po kateri si je dodobra opomogel šele v lanski sezoni.

Kako se počutite v Ljubljani?
Super, Ljubljana mi je kot mesto zelo všeč. Vse je blizu v primerjavi z Beogradom, ki je veliko večji.

Kaj najbolj pogrešate iz Beograda?
Trenutno ne bi mogel našteti nič, mogoče družino, ampak tu sem šele mesec dni.

 
 

Mislim, da bomo imeli zares močno moštvo. Moramo se uigrati, nato pa bomo po mojem mnenju sposobni za zares dobre rezultate.

Alesandrov

 

Na EP ste gotovo trdno stiskali pesti za svojo Srbijo.
Rezultat Srbije je veliko presenečenje, tako zame kot za ostale. Cilj Srbije je bila uvrstitev na svetovno prvenstvo, srebro pa je izjemno. Kljub treningom sem v glavnem imel možnost gledati tekme. Slovenija je prav tako prišla zelo daleč, ampak ste žal izgubili proti nam.

Vas je kaj stisnilo pri srcu, ko ste videli blesteti igralce svoje generacije – Tepića, Tripkovića, Teodosića, Veličkovića in ostale – vas pa ni bilo zraven?
Zanje sem bil zelo srečen, žalosten pa seveda zaradi sebe. Upam, da, potem ko bom eno ali dve sezoni odigral tako, kot je treba, spet prišla priložnost, da igramo skupaj.

Kako je zdaj s poškodbo? Proti Ciboni niste igrali.
S kolenom je vse v redu, v zadnjih dneh pa me je jučila poškodba lista – mišice. Proti Rostovu sem dobil udarec in zdaj hodim na terapije. Gre na bolje. Ni nič resnejšega in mislim, da bo v nekaj dneh vse v redu.

Nemanja Aleksandrov med poziranjem. © Boštjan Tacol

 

S katero svojo lastnostjo lahko najbolj pomagate Olimpiji?
Ne vem, mogoče hitrejši prenos žoge, meti s polrazdalje, kakšna trojka … Vsekakor pa ne bom vseskozi metal trojk. (smeh)

Kako ste sicer zadovoljni z ekipo, ki jo je sestavil klub?
Mislim, da bomo imeli zares močno moštvo. Moramo se uigrati, nato pa bomo po mojem mnenju sposobni za zares dobre rezultate. Klub je pripeljal izjemno kvalitetne igralce.

Ste imeli še katere druge ponudbe?
Nekaj jih je bilo. Med drugim tudi tista Crvene Zvezde. Svetislav Pešić je odšel, Zvezda pa je zdaj spet v težavah. Olimpijina ponudba je bila veliko bolj mamljiva.

Kaj počnete v prostem času?
Rad gledam filme, predvsem trilerje in komedije. V centru je veliko lepih barčkov, kamor rad zaidem s soigralci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.