Šport > Košarka
16 ogledov

Kraljevski prihod treh kraljev Miamija

Odkar je James izbral Heate, se v NBA vse vrti okrog moštva iz Miamija. (Foto: E
1/25
Žurnal24 main
Spektakularno, pompozno, kraljevsko ... so se predstavili trije kralji Miami Heatov: LeBron James, Dwayne Wade in Chris Bosh. Pred tem so podpisali vsak šestletno pogodbo. Poglejte v videu in galeriji.

Med kandidati za mesto pri Miami Heatih je tudi slovenski center Primož Brezec. Njegov agent je že v kontaktu s Patom Rileyjem, je za Žurnal24 dejal priljubljeni Breza. Najprej bi Riley, ki ne bo prevzel mesta trenerja, rad prepričal Udonisa Haslema v podaljšanje pogodbe za nižjo plačo.

Dan potem, ko je LeBron James oznanil, da bo kariero nadaljeval pri Miami Heatih, je z Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem na Floridi podpisal šestletno pogodbo. Da bi lahko zaigrali skupaj so se odpovedali milijonom. Koliko bodo dobili za posamezno sezono, ne povedo, a to gotovo ne bo maksimalna vsota 16,6 milijona ameriških dolarjev. Pač košarka se ne igra le s tremi košarkarji in Heati morajo zdaj za minimalne zneske podpisati še z deseterico košarkarjev (trenutno imajo poleg te trojice na rosterju le še Maria Chalmersa). Ko bo bile pogodbe črno na belem, se je v Miamiju začela velika zabava. Zvečer so Heati v svoji dvorani pripravili spektakularen, pompozen, kraljevski sprejem za svoje tri kralje. Dvorana je bila še premajhna, vsi so jih želeli videti, prav vsi pa so že lahko kupili LeBronov nov dres s številko 6. Vloženi milijoni se Heatom tako obrestujejo že prvi dan.

"Pot v zgodovino se začenja zdaj," je v petek na svojem twitterju zapisal Kralj James.

"Čutim, da sem storil pravo potezo," je na predstavitvi začel LeBron, prvič oblečen v beli dres Heatov. "Lepo je, da sem tukaj, da nosim dres Heatov. Svet bo spoznal, da so Heati nazaj." Brez nove obljube po prstanih, več kot le enem ni šlo. "To je edini razlog, da sem tukaj." Tako je 13.000 navijačev vzklikalo "Yes we did!", češ ja, storili so to, vsi trije bodo igrali v istem klubu, kot so igrali skupaj v ameriški reprezentanci. "Še vedno težko verjamem. Jaz, Chris in Bron skupaj! Pripravljeni smo. Kar takoj bi šli na trening," je vzhičeno dejal Dwyane.

Pat Riley in trener Erick Spoelstra sta norišnico spremljala iz VIP-lože. Športni direktor Alonzo Mourning pa je dejal: "Že nekaj časa nazaj sem vedel, da se bo zgodilo. Predstavili smo jim naš načrt in imeli smo dober občutek."

"Izpolnile so se naše sanje. Vedno si želiš imeti najboljše pogoje. Nekaj čudovitega je, da smo dobili možnost, da trije najboljši zaigramo skupaj," je odločno zatrjeval Wade. "Vsi trije smo želeli priti sem. To smo uresničili, naj se sezona že začne," je bil enako na trnih Chris, ki bo odslej nosil dres s številko 1. Dwyane je razmišljal o spremembi številke, a je na koncu le ostal pri trojki: "Tri je čarobna številka in zdaj predstavlja več kot le mojo številko. Predstavlja nas tri, ki smo se odločili za veliko žrtvovanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.