Šport > Košarka
16 ogledov

Krka bo Evropo reševala v Bolgariji

Američan Chris Booker, ki je prvi strelec in skakalec Krke v pokalu EuroChalleng Žurnal24 main
Košarkarji Krke so izgubili prvo četrtfinalno tekmo evropskega pokala EuroChallenge. V domači dvorani Leona Štuklja je bila z 78:72 boljša bolgarska ekipa Lukoil Academic.

Gostje niso zmagali zato, ker so bili veliko boljši, ampak je porazu botrovala naša slaba igra. Ne vem, zakaj smo nehali igrati igro, ki smo jo pokazali v tretji četrtini. V končnici smo izgubili energijo in željo po zmagi. V Sofijo gremo po zmago in izsiliti moramo tretjo tekmo v Novem mestu.
Dragiša Drobnjak
Krka je po zaslugi Eda Murića, ki je dosegel prvih pet točk na tekmi, bolje začela tekmo. Bolgari so po začetni tremi takoj pokazali, da bodo nevaren nasprotnik.

Dolenjci so si hitro nabrali osebne napake, gostje pa so bili pri izvajanju prostih metov natančni in po zaslugi sedmih točk Hrvata Bruna Šundova in delnem izidu 7:0 tudi prvič povedli z 9:4. Domači trener Aleksandar Džikić je v nadaljevanju v igro poslal Gorana Ikonića, ki je zadel tri trojke iz treh poskusov in poskrbel, da so Novomeščani prvo četrtino dobili za tri točke (21:18).

Ikonić je izjemno predstavo nadaljeval tudi v začetku druge četrtine, ko je zadel še svojo četrto trojko in bil s 13 točkami tudi najboljši strelec domačih v prvem polčasu. Pri žilavih gostih se je razigral Dominic James, ki je dosegel pet točk zapored, serijo trojk za Bolgare pa sta dopolnila tudi Avram in Travis Peterson, Lukoil pa je pobegnil na pet točk prednosti. Novomeščani so ob koncu polčasa po zaslugi mladega Murića, ki je uspešno izvajal proste mete in do polčasa dosegel 11 točk, držali stik z Bolgari, a so na polčas vseeno odšli z zaostankom treh točk (38:41).

Izgubili smo zaradi slabega izvajanja prostih metov in zgrešenih lahkih košev. S takimi začetniškimi napakami v Evropi ne moreš zmagati, v končnici pa nam je popustila tudi koncentracija. To moramo popraviti na tekmi v Bolgariji. Lukoil ni nič posebnega. Lahko se kosamo z njimi.
Aleksandar Džikić

Bolgari so že po nekaj sekundah v tretji četrtini zadeli novo trojko, kmalu pa so po zaslugi razpoloženega Jamesa, ki je s podajami uspešno razigraval soigralce, pobegnili na 11 točk prednosti. Novomeščani so se le zbrali in z delnim izidom 8:0 spet ujeli stik z nasprotnikom, prvi strelec Dolenjcev v Evropi Chris Booker pa je s sploh svojim prvim košem na tekmi izid minuto do konca tretje četrtine izenačil, kapetan Jure Balažič pa v napadu zatem Krki zagotovil dve točki prednosti pred zadnjimi desetimi minutami.

Slovenski prvaki so v 32. minuti pobegnili na šest točk prednosti (60:54). Zdelo se je, da so se Novomeščani končno razigrali, vendar pa so pozabili na prvega zvezdnika Lukoila Jamesa, ki je bil s svojimi prodori nerešljiva uganka za četo Aleksandra Džikića. Američan, ki je tekmo končal pri 17 točkah, je bil najbolj zaslužen, da so gostje spet pobegnili na osem točk prednosti, Krki pa do preobrata ni mogel pomagati niti odlični Ikonić, ki se je ustavil pri 20 točkah. Gostje so dobili skok (32:27), občutno boljši pa so bili tudi pri metu iz igre (56 odstotkov, Krka 39 odstotkov).

Krka bo svoj obstanek v Evropi in maščevanje za poraz v Novem mestu lovila že v četrtek ob 18.00, ko bo povratno srečanje v Sofiji. Morebitni tretji dvoboj pa bo na sporedu 30. marca.

Pokal EuroChallenge, četrtfinale, 1. tekma:

Krka : Lukoil Academic 72:78
Ikonić 20, Pavić 13, Murić 12; James 17, Šundov 14, Green 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.