Šport > Košarka
6 ogledov

Krka bo znova poplavljala

Rade Mijanović Žurnal24 main
Košarkarji novomeške Krke bodo v novo sezono vstopili močno okrepljeni. V klub je prišel trener Rade Mijanović (nazadnje je vodil Novo Gorico), ki je z okrepitvami zadel v polno. Na Dolenjskem se obeta zanimiva sezona.

V KK Krka so tako prišli ameriški branilec T. J. Sorrentine, izkušeni Hrvat Davor Marcelić, črnogorski hrust Marko Rakočević in povratnik Jure Balažič, ki je tudi kapetan moštva. "Pripeljali smo štiri zelo kakovostne igralce, ki bodo skupaj z mladimi tvorili močno moštvo. Je pa res, da so se okrepile tudi druge ekipe, kar zagotavlja kakovostno, izenačeno prvenstvo," je zadovoljen trener Rade Mijanović. Krka je v zadnji pripravljalni tekmi z 89:81 premagala sarajevsko Bosno (trenira jo Jure Zdovc), kar je bila le pika na i uspešnim pripravam. "Izjemno sem zadovoljen. Naše priprave so trajale natanko dva meseca. Štirje nosilci so se nam priključili nekoliko kasneje, zato še niso maksimalno pripravljeni. Še nekaj časa se bomo uigravali, morda imeli neka nihanja v igri, po novem letu pa bo to stabilno, uigrano moštvo,“ je pred pričetkom sezone optimist Mijanović, ki ne beži pred odgovornostjo: "Cilje smo jasno začrtali. Cilj je četrto mesto v državnem prvenstvu, a gremo korak za korakom. Najprej se želimo uvrstiti v ligo za prvaka, nato pa postopoma do tega želenega četrtega mesta. To je za dve mesti boljša uvrstitev kot v zadnji sezoni in mislim, da smo sposobni to doseči."

Slovensko prvenstvo bo v novi sezoni izjemno izenačeno. Obeta se ogorčen boj za vstop v ligo za prvaka. "Na prvem mestu je tu Helios, ki je kakovostna ekipa, ne glede na malce slabši začetek. Za njim je Geoplin Slovan, nato pa se nas bo nekaj ekip potegovalo za tretje, četrto mesto. Mi, Laško, Koper, tudi Elektra bo nevarna," pravi Mijanović, ki se v novem okolju počuti odlično: "Srečo imam, da delam v košarkarskem okolju. Vsi vemo, kaj je Krka pomenila še tri, štiri leta nazaj. To se čuti, občinstvo se spozna na košarko. Željno je dobrih košarkarskih predstav. V zadnji sezoni je imela Krka največ gledalcev, pričakujem, da bo tako tudi v novi. Uprava je sposobna in ambiciozna."

Krkaši računajo na pomoč občinstva, ki je bilo njihov šesti igralec že v minuli sezoni. Prva tekma v novega prvenstva bo jutri ob 20. uri v dvorani Leona Štuklja, ko v goste prihaja Polzela. Še cena vstopnice: odrasli bodo morali odšteti 3 evre, otroci do 12 leta pa evro in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.