Šport > Košarka
6 ogledov

Krka in Helios prva polfinalista

Krka Zlatorog SPS Žurnal24 main
Znan je prvi polfinalni par zaključnega turnirja pokala Spar. V soboto se bodo za vstopnico v veliki finale pomerili košarkarji Krke in Heliosa.
 

Pokal Spar, četrtfinale

Krka : Zlatorog 85:81
Helios
: Slovan 77:74
Koper
: Zagorje 87:73
TCG Mercator : U. Olimpija  76:87

Slovan je tekmo začel raztrgano in živčno ter si hitro nabral osebne napake. Žiga Zagorc je s prvim košem popeljal Helios v vodstvo in ga po izenačeni igri zadržali tudi po 10 minutah (17:16). V nadaljevanju je v ospredje stopil sodnik Roman Kolar , ki je bil predmet posmeha na tribunah, na parketu pa je s svojimi odločitvami izzval jezo košarkarja Slovana Stipeta Modrića , ki si je v 13. minuti prislužil tehnično napako. Mirnih živcev nad sodniškimi odločitvami niso bili niti Domžalčani. Izjemno napeto tekmo je v prvih dvajsetih minutah zaznamoval taktični boj, bitka za vsako žogo in centimeter parketa ter veliko število osebnih napak, 32 jih je bilo na obeh straneh. V prvih 20 minutah je le Robert Troha za Helios Dosegel 10 točk, pri Slovanu je bil z devetimi točkami najbolj učinkovit Simon Petrov , plinarji pa so na odmor odšli z zasluženo prednostjo dveh točk.


Simon Petrov je bil z 21 točkami prvi strelec pri Slovanu. © SPS

 

Ob koncu tretje četrtine je Geoplin Slovan naredil delni izid 7:0 in od zaostanka 48:50 prišel do svoje najvišje prednosti (55:50). A le za trenutek, saj so branilci naslova z delnim izidom 9:0 hitro vzpostavili ravnovesje, tako da se je ogorčen boj podaljšal do sklepnih minut. Pomembno prednost si je Helios priigral tri minute pred zaključkom, ko je po štirih zaporednih točkah Laškeviča prišel do naskoka 71:66. Čeprav se je Geoplin Slovan še nekajkrat približal na koš zaostanka, pa mu preobrat za las ni uspel. V predzadnjem napadu na tekmi je imel Ernest Novak priložnost za zmago - tri sekunde pred iztekom časa je vrgel trojko, toda žoga se je zavrtela po obroču in končala zunaj. Aktualni državni prvaki se bodo za vstop v finale v soboto pomeril s Krko. Zmaga Slovana bi bila tokrat vsaj tako zaslužena kot Heliosova.

Krka poplavila Zlatorog
V prvi četrtfinalni tekmi so košarkarji Krke na krilih Jureta Balažiča (27 točk) in Davorja Marcelića (23 točk) z 85:81 zasluženo premagali moštvo Zlatoroga , ki mu ni pomagal niti fenomenalni učinek Američana Lancea Harrisa , ki je samo v drugem polčasu dosegel 25 točk.

Krka je že po prvi minuti preko Marcelića in Balažiča prišla do vodstva s 6:0. Začetni juriš je z minuto odmora prekinil trener Zlatoroga Damjan Novaković . Njegovi varovanci so se zbrali, a izida do konca prve četrtine izida niso obrnili sebi v prid. Dolenjci so po prvih desetih minutah vodili za štiri točke. V drugi četrtini so košarkarji Krke še bolj pritisnili na plin, zaigrali bolj organizirano in podjetno, po zaslugi odličnega Balažiča, do polčasa je dosegel 20 točk in trojkah Marcelića, so na odmor odšli z zajetno prednostjo 15 točk.


Krka, državni prvak iz sezone 1999/2000, je prvi polfinalist pokala Spar. © SPS

 

Premor je bolj koristil Štajercem, ki so po zaslugi neustavljivega Američana Lanca Harrisa (18 točk v tretji četrtini) in bučni podpori svojih navijačev, do konca tretje četrtine skoraj izničili prednost Krke (60:63). V zadnjem delu igre so navijači spremljali igro živcev. Najprej je sledilo izenačenje na 63, potem pa je tri minute prek koncem srečanja odgovornost v svoje roke prevzel najbolj izkušeni na parketu 37-letni Marcelić in z dvema trojkama in mirno roko pri izvajanju prostih metov minuto pred koncem Krki zagotovi osem točk prednosti in miren zaključek tekme. Na koncu je Krka slavila zmago z 85:81.

Udeleženca drugega polfinalnega srečanja bosta znana v petek po tekmah Luka Koper - Zagorje KD Finančna točka (18.00) in TCG Mercator - Union Olimpija (20.30).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.