Šport > Košarka
16 ogledov

Krka in Olimpija finalista

Žurnal24 main
Finalista letošnje Lige Telemach sta Union Olimpija in Krka. Na drugi polfinalni tekmi so Ljubljančani premagali Helios (81:73) v Domžalah, Novomeščani pa so se zmage veselili pri Zlatorogu (68:52) v Laškem.

V finalu, ki se igra na tri zmage in ki se bo začel 2. junija v Novem mestu, bodo košarkarji Uniona Olimpije naskakovali šestnajsti naslov v samostojni Sloveniji, Krka pa četrtega in drugega zapored.

Pri Krki blestel Booker
Izbranci Aleksandra Džikića so upravičili vlogo favorita in si z drugo zmago v dveh dneh zagotovili teden dni priprav na prvo tekmo finala, ki bo 2. oktobra ob 18. uri v dvorani Leona Štuklja. V prvem delu so imeli nekaj težav z motivirano zasedbo Zlatoroga, ko pa se je v nadaljevanju razigral Chris Booker (15 točk, 14 skokov), je domačim hitro popustila zbranost.

Krka si je že pred zadnjo četrtino nabrala dovolj visoko prednost, da je lahko trener odpočil glavne adute in minutažo enakomerno porazdelil med svoje igralce. Poleg Bookerja jo je dobro izkoristil tudi Smiljan Pavič (10 točk 7 skokov), po devet točk pa sta dosegla Zoran Dragić in Jure Balažič.

Olimpija brez večjih težav do zmage in napredovanja
Tokrat so varovanci trenerja Mira Alilovića že v prvem delu prevzeli vajeti igre v svoje roke in odšli na odmor z desetimi točkami prednosti. Namesto obrambi so se posvetili igri v napadu, kjer so z visoko učinkovitostjo zlomili domačo zasedbo. Tako so imeli sredi tretje četrtine že 15 točk naskoka (45:60), glede na to, da so imeli zmaji v svojih vrstah kar nekaj razpoloženih igralcev, pa so Domžalčani hitro opustili upanje na preobrat.

Pri Unionu Olimpiji so izstopali Sašo Ožbolt (17 točk, trojke 3:4), Giorgi Šermadini (13 točk, 6 skokov), Kenny Gregory (12) in Vlatko Ilievski (10 točk, 7 podaj, 5 ukradenih žog), v vrstah Heliosa, ki bo v prihodnji sezoni ob finalistih in Zlatorogu zastopal slovenske barve v ligi NLB, pa je bil znova najbolj učinkovit Benjamin Raymond (14).

Liga Telemach, polfinale, drugi tekmi, izida:

Helios : Union Olimpija 73:81 /0:2/
Raymond 14, Petrović 13; Ožbolt 17, Šermadini 13, Gregory 12

Zlatorog : Krka 52:68 /0:2/
Lapornik 11, Panić in Dimec po 9; Booker 15, Pavić 10, Dragić in Balažič po 9

/v poševnicah je izid v zmagah/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.