Šport > Košarka
17 ogledov

Krka je na zaključnem turnirju

Dušan Djordjević je v ključnih minutah tekme ostal zbran pri prostih metih. (Fot Žurnal24 main
Košarkarji novomeške Krke so se uvrstili na še drugi zaključni turnir sezone - tokrat v pokalu Eurochallenge. V odločilni, zelo dramatični tekmi so v Novem mestu premagali bolgarski Lukoil (71:69).

Simon Petrov je med Krkino tekmo za Šport TV povedal, da njegovo okrevanje po zlomu gležnja poteka dobro. "Občutek je dober, sicer pa me čakajo še štirje tedni bergel." Petrov si je gleženj zlomil na tekmi Krke proti Partizanu.

"Zdaj nas čaka še polfinale. Vsekakor si želimo še več. Potrudili se bomo po najboljših močeh in poskušali osvojiti tudi to lovoriko," je po tesni zmagi z 71:69 na tretji četrtfinalni tekmi proti Lukoil Academicu dejal Edo Murič. Gostje so imeli v izenačeni tekmi sicer met za zmago, a je žoga v zadnji sekundi končala le na obroču.

 

"Pravzaprav me sploh ni bilo strah, da bi zadeli zadnji met. Žoge sem se celo dotaknil in sem bil prepričan, da gre mimo," pa je povedal Dušan Djordjevič, ki se je v zadnji minuti dvoboja izkazal z mirnim izvajanjem prostih metov. "Na koncu smo vseeno zasluženo zmagali. Tekma je bila zelo nervozna, a na koncu nam je uspelo," je še dejal organizator igre.

 

"Uvrstitev na zaključni turnir je nekaj neverjetnega. Ta sezona je sanjska. Na vseh tekmah smo se borili in na koncu se je trud izplačal. Lukoil je dobra ekipa in bili so zelo težek tekmec," je po odločilni zmagi povedal Goran Ikonić, ki je bil s 17 točkami tudi prvi strelec Krke.

"Zaslužili smo si uvrstitev na naš drugi final four v tej sezoni. Tega nihče ni pričakoval pred sezono. Kar se tiče današnjega dvoboja, smo pričakovali, da bo najtežji. Ne bi bilo nezasluženo, če bi zmagal tudi Lukoil, vendar smo se veselili mi. Tekmo smo odločili s spremembo ritma v zadnjih petih minutah. Na to sem čakal vso tekmo, na koncu se mi je tveganje izplačalo," je povedal trener Novomeščanov Aleksandar Džikić, ki je z igrišča podobno kot pred tedni, ko je postalo jasno, da se bo Krka uvrstila na sklepni turnir lige NLB, odkorakal s štirimi prsti v zraku.

Na zaključni turnir pokala, ki bo med 29. aprilom in 1. majem, sta se že zavihteli ruski ekipi Lokomotiv Kuban in Spartak iz St. Peterburga z Miho Zupanom. Četrti predstavnik bo ali latvijski Ventspils ali belgijski Oostende. Novomeščani se bodo v polfinalu pomerili z ekipo Lokomotiv Kuban. Prireditelj sklepnega turnirja bo še določen.


Pokal EuroChallenge, četrtfinale, tretja tekma:

Krka : Lukoil 71:69 (49:51, 29:31, 15:15) /2:1/
Ikonić 17, Balažič 12, Dragić 10, Booker 8, Murić in Djordjević po 7, Krivec 6, Pavić 4; Green 20, Heath 16, Šundov 11

*v poševnicah je izid v zmagah (igrali so na dve zmagi)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.