Šport > Košarka
21 ogledov

Krka ni našla zdravila za Banvit

Nissim Kus Krka Novo mesto Cibona liga ABA ABA
Košarkarji Krke so proti turškemu Banvitu s porazom začeli Top 16 pokala Eurocup (65:77). Ob 19. uri je tekmo v Krkini skupini začel tudi Jure Zdovc, ki s Spartakom gostuje pri Budućnosti. Božidar Maljković z Lokomotivo premagal Lietuvos Rytas Aleksandra Đikića (81:67).

Košarkarji Banvita doslej v Eurocupu v domači dvorani še niso izgubili, zmagoviti niz pa so obdržali tudi po tekmi s Krko. Slednja se jim je sicer zoperstavila brez Smiljana Pavića, ki je poškodovan celo tekmo presedel na klopi.

Krkaši so uvodno četrtino dobro začeli, povedli za štiri točke (8:4), nato pa so gostitelji izkoristili njihove napake in jih na deseti točki ujeli. Izenačeno je bilo še na 15. točki, nato pa so se turški košarkarji "odlepili" in uvodni del tekme končali s šestimi točkami naskoka. Tudi v drugi četrtini so gostitelji držali prednost in jo tik pred odhodom na odmor med polčasoma povišali že na +9. Uroš Lučić je po podaji Simona Petrova s košem tik pred koncem polčasa zaostanek Novomeščanov znižal na sedem točk.

Takoj po odmoru so domači prednost s trojko povišali na +10, nato pa še na +13, kar je bila najvišja prednost dotlej. A gostje so se le zbudili in se dobro borili - Jure Balažič je šele sredi tretje četrtine dosegel prvi koš iz igre, trojko. Čeprav so zaostajali že za 16 točk, so pred odločilnim zadnjim delom igre prednost gostiteljev znižali na osem točk. V zadnji četrtini pa so novomeški košarkarji povsem popustili, saj so igralci turškega moštva prednost višali iz minute v minuto; najvišja je bila +16 (71:55). A gostje so do konca tekme vsaj malo zaustavili razigrane domačine in zaostanek ob koncu znižali na 12 točk.

Najboljši košarkar v zmagoviti ekipi je bil Serkan Erdogan s 14 točkami, Chuck Davis in Keith Simmons pa sta jih k zmagi dodala 12 oziroma 11, pri krkaših pa sta bila danes na parketu najboljša Zoran Dragić s 13 točkami in Uroš Lučić z desetimi.

V skupini K med "top 16" igrata še ekipi Spartak St. Peterburg, kjer sta Jure Zdovc in Miha Zupan, in Budućnost. Na gostovanju v Črni gori so Zdovčevi varovanci slavili s 65:57, Zupanu pa se v skoraj 20 minutah igre ni uspelo vpisati med strelce. V naslednjem kolu bodo košarkarji Krke v torek, 24. januarja, gostili prav Črnogorce.

Boževa Lokomotiva povozila Đileta

Primož Brezec je dosegel deset točk za Lokomotiv Kuban slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića, ki je tekmovanje v skupini L začel s prigarano zmago proti Lietuvosu Rytasu (81:67). Litovci Aleksandra Đikića, nekdanjega trenerja Uniona Olimpije in Krke, so v Rusiji klonili šele po podaljšku, v katerem so povsem razpadli (19:5). Pri rezultatu 62:62 v zadnji četrtini je Maljkovićev varovanec Roderick Blackney šest sekund pred koncem zgrešil verjetno zmagoviti prosti met, Rytas pa nato v protinapadu ni uspel zadeti. Po podaljšku je dvoboj dveh srbskih trenerjev tako dobil izkušenejši Maljkovič.

Eurocup, Top 16, skupina K, 1. kolo:

Banvit BK : Krka Novo mesto 77:65 (57:49, 40:33, 21:15)
Erdogan 14 točk, Davis in Bajramović 12; Dragić 13, Nissim 11, Lučić 10

Budućnost Voli : Spartak SPB 57:65 (42:45, 29:38, 12:16)
Anderson 11, Vitkovac 10; Beverley 25, Dragičević 18, ... Zupan 0 tč., 2 sk. in 3 as. v 20 minutah

Lestvica: 1. Banvit 2 točki, 2. Spartak 2, 3. Budućnost 1, 4. Krka 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.