Šport > Košarka
17 ogledov

Krka ostaja v igri za četrtfinale

Union Olimpija Krka pokal Spar finale dvorana Tabor Maribor Murić Booker Pavič Nino Verdnik
Košarkarji Krke so v 4. krogu 2. dela pokala eurochallenge po podaljšku premagali Cholet s 93:88 (20:18, 34:40, 54:62, 80:80).

Košarkarji Krke so dosegli drugo zmago v drugem delu pokala eurochallenge, s katero so ostali v igri za napredovanje v četrtfinale. Na gostovanju v Franciji so po podaljšku, ki ga je s trojko izsilil Zvonko Buljan, premagali Cholet.

Novomeščani so se na peto zaporedno mednarodno gostovanje podali optimistično in polni zagona po zgodovinski premierni osvojitvi slovenskega pokala konec tedna. V uvodu so držali korak z gostitelji, ob koncu prvega polčasa in na začetku nadaljevanja pa je Cholet zaigral agresivneje v obrambi ter v 27. minuti prišel do prednosti 59:46.

Buljan izsilil podaljšek, domači zapravili zmago

Tu se je začel lov Krke za tekmecem, ki je sadove obrodil na začetku zadnje četrtine (67:68) in ki se je nadaljeval vse do zadnjih sekund. Buljan je osem sekund pred koncem zadel trojko iz težkega položaja, Cholet pa je v zadnjem napadu dvakrat zgrešil za zmago.

V podaljšku sta odločilno vlogo odigrala Erjon Kastrati s petimi točkami in Jaka Klobučar s trojko. Tako je Krka zabeležila peto zaporedno zmago v treh različnih tekmovanjih, ob tem pa je treba omeniti zelo slabo sojenje. Zaradi napada na sodnika je bil izključen Luka Lapornik, zaradi ugovarjanja pa je Krka dobila še dve tehnični napaki.

Po več kot treh tednih se košarkarji Krke konec tedna vračajo v dvorano Leona Štuklja. Od 21. januarja so v gosteh odigrali tri tekme v pokalu eurochallenge, dve v ligi Aba ter tri v pokalu Spar. V soboto bodo gostili MZT iz Skopja, v naslednjem krogu pokala eurochallenge prihodnji torek pa madžarski Szolnoki Olaj.

Pokal Eurochallenge, drugi del, 4. krog:

Cholet Basket : Krka 88:93 (80:80, 62:64, 40:34, 18:20)*
Wilson 20, Jomby 13; Bečirović 21, Booker 17, Klobučar 13

*- po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.