Šport > Košarka
13 ogledov

Krka ostaja v igri za četrtfinale

Union Olimpija Krka pokal Spar finale dvorana Tabor Maribor Murić Booker Pavič Nino Verdnik
Košarkarji Krke so v 5. krogu drugega dela pokala EuroChallenge (skupina J) premagali Szolnoki Olaj z 89:78.

Košarkarji Krke so dosegli tretjo zmago v drugem delu pokala EuroChallenge, s katero so ostali v igri za napredovanje v četrtfinale. Na domačem igrišču so prepričljivo premagali vodilno ekipo skupine J, potem ko so že v prvem polčasu držali vse niti igre v svojih rokah.

Krkaši so na današnji tekmi ves čas vodili. V prvi četrtini so zagospodarili na svojem igrišču in si priigrali visoko prednost, ki so jo držali tudi ob polčasu. A v drugem delu tekme so Madžari dokazali, zakaj so vodilna ekipa te skupine. Dolenjcem so se precej približali, zaostajali vsega dva koša, a domači niso popuščali. Krkaši so v tej sezoni že odigrali dve tekmi z madžarsko ekipo, na obeh gostovanjih so bili polovično uspešni.

Za Szolnoki igra tudi izkušeni srbski košarkar Strahinja Milošević, ki je dolga leta igral za Vojvodino in Partizan, danes pa je novomeški ekipi zadal 18 točk. A domači so znali zaustaviti nalet gostov, pozna se, da je ekipa nanizala šest zaporednih zmag. Z 20 točkami je bil pri Dolenjcih najuspešnejši Jaka Klobučar.

Ob naletu gostov ostali mirni

"Začeli smo zelo dobro in si priigrali visoko prednost. Predvsem v tretji četrtini smo nerazumljivo padli in dovolili Madžarom povratek v tekmo. Kljub naletu gostov smo ostali dovolj mirni. V končnici smo zopet stopili skupaj in odigrali dovolj zbrano za zmago in pomembni dve točki," je po tekmi dejal Erjon Kastrati.
 
"Poudariti moram, da smo dosegli zelo pomembno zmago s katero smo ostali v igri za napredovanje. V prvem polčasu smo delovali kot prava ekipa in zaigrali zelo kolektivno. V nadaljevanju je bila druga zgodba. Prišlo je do padca koncentracije in gostje so ujeli priključek. Na žalost nam ni uspelo nadoknaditi visokega poraza na Madžarskem, vendar je vse še vedno v naših rokah. V zadnji tekmi moramo doma premagati italijansko moštvo," je zaključil Jaka Klobučar.
 

EuroChallenge, drugi del, peto kolo:

Krka : Szolnoki Olaj 89:78 (28:17, 24:21, 14:22, 16:14)
Klobučar 20, Booker 17, Bečirović 13; Milošević 18, Lorant in Simon 13

Ob 20.45:
Reggio Emilia – Cholet

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.