Šport > Košarka
7 ogledov

Krka ostaja v igri za Final 4

Zoran Dragić je dal za zmago Krke 14 točk in imel še sedem skokov. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Na drugi tekmi četrtfinala pokala EuroChallenge je Krka v gosteh pri sofijskem Lukoil Academic zmagala s 75:61 in izsilila tretjo tekmo. S 16 točkami je bil prvi strelec Novomeščanov Goran Ikonić.

"S soigralci gremo v Sofijo zmagat. V tej sezoni smo že večkrat pokazali, da znamo igrati v gosteh. Daleč od tega, da je že vsega konec," je pred odhodom v Bolgarijo dejal Dragiša Drobnjak in s soigralci iz Krke obljubo tudi izpolnil. Lukoil Academic so na drugi tekmi četrtfinala pokala EuroChallenge premagali 75:61 in s tem izsilili tretjo tekmo, ki bo naslednjo sredo v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. S 16 točkami je bil prvi strelec Krke Goran Ikonić, pod košem pa sta dominirala Smiljan Pavič (13 točk in 14 skokov) in Chris Booker (devet točk in šest skokov). Novomeščani so že ob polčasu vodili za 14 točk, prek Brandona Heatha (20 točk) je Lukoil v tretji četrtini sicer skušal ujeti priključek, a so gostje domače v zadnji četrtini spet ustavili pod mejo 20 točk.

EuroChallenge, četrtfinale, druga tekma:

Lukoil Academic : Krka 61:75 (11:16, 12:21, 21:14, 27:14)  /1:1/
Heath 20, Avramov 9; Ikonić 16, Z. Dragić 14, Pavič 13, Booker 9

*v poševnicah je izid v zmagah (igra se na dve zmagi)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.