Šport > Košarka
42 ogledov

Krka poglobila krizo zmajev

Union Olimpija Krka liga ABA derbi dvorana Stožice Bečirović Klobučar SPS/ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so proti Krki izgubili še tretjo tekmo državnega prvenstva zapored, Zlatorog do prve zmage.

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli tretji zaporedni poraz v ligi Telemach, drugega v nizu na domačem parketu. Najprej so jim mero vzeli igralci Hopsov s Polzele, nato Heliosa in zdaj še štirikratni zaporedni prvaki iz Novega mesta. Medtem ko slednji zanesljivo krmarijo proti polfinalu oziroma prvemu ali drugemu mestu po ligi za prvaka, so se Ljubljančani znašli v nezavidljivem položaju, saj za dve zmagi zaostajajo za mestom, ki vodi v Ligo Aba brez dodatnih finančnih stroškov.

Krka je do zmage prišla povsem zasluženo, saj je vodila večji del srečanja – na začetku drugega dela že z 19 točkami prednosti. Toda v naslednjih šestih minutah je Union Olimpija naredila delni izid 20:1 in se v 27. minuti približala na vsega točko zaostanka (58:59).

Čeprav so Ljubljančani, ki so zadeli 14 trojk, do konca držali priključek – po trojki Nebojše Joksimoviča dobro minuto pred koncem so prišli na 71:73 –, je Krka zadržala minimalno prednost in po štirih tekmah ostaja edina neporažena ekipa v ligi.

Laščani do prve zmage

Košarkarji Zlatoroga so zabeležili prvo zmago v ligi Telemach za prvaka. Po štirih neuspešnih poskusih so tokrat naleteli na tekmeca po meri in bili v zaključku zanimive ter izenačene tekme bolj zbrani in natančni. Hopsi imajo po štirih tekmah 50-odstotni izkupiček, zaostalo tekmo s Krko pa bodo odigrali ta konec tedna, ko imajo ostale ekipe prosto zaradi rezervnega termina oziroma zaključnega turnirja za mladince v Novem mestu. V petkovem polfinalu bodo igrali Olimpija in Slovan ter Helios in Krka, finale pa bo v nedeljo.

Laščani so do zmage prišli v zadnji četrtini, ki so jo dobili s 16:9. Predtem so imeli Hopsi večji del tekme prednost, nazadnje v 34. minuti, ko je bilo 56:57. Štiriminutni strelski post Hopsov so seveda gostitelji s pridom izkoristili, se prebili v vodstvo s 63:57 ter razliko rutinirano zadržali do konca.

Pri Zlatorogu, ki je sicer izgubil kar 21 žog, a zato dobil skok z 41:29, sta največ točk dosegla Milan Milošević (14 točk, 10 skokov, trojke 4:4) in Goran Jurak (12), pri gostih pa Mirko Mulalić (14).

Domžalčani bolj zbrani v podaljšku

Košarkarji Heliosa so nadgradili uspeh v prejšnjem krogu, ko so doma premagali Union Olimpijo, tako da iz kroga v krog postajajo resnejši kandidati za drugo mesto v ligi za prvaka, ki prinaša uvrstitev v Ligi Aba brez dodatnih finančnih zahtev. Rogaška na drugi strani je doživela drugi zaporedni poraz in ostaja na petem mestu.

Potem ko so Domžalčani v prvem polčasu držali vse vajeti igre v svojih rokah, so gostitelji v tretji četrtini naredili velik preobrat in prišli do vodstva. Z delnim izidom 16:3 so se od zaostanka devetih točk prebili do 49:45. Izenačenost na semaforju je nato trajala vse do konca.

V rednem delu so bili bližje zmagi Slatinčani, a so zapravili zadnji napad, v podaljšku pa je Helios takoj povedel, bil ves čas v ospredju, dokončno pa zmagovalca odločil po košu Marka Boltića in prostem metu Aleksandra Ponjavića.

Liga Telemach, liga za prvaka, 5. kolo:

Union Olimpija : Krka 75:80 (26:25, 12:30, 20:11, 17:14)
Joksimović 17, Salin 13; Lapornik 23, Klobučar 11

Rogaška : Helios 73:77 (18:21, 11:15, 24:15, 15:17, 5:9)*
Čebular 18, Mijović 16; Hrovat 12, Boltić 11

Zlatorog : Hopsi 69:64 (13:13, 18:25, 22:17, 16:9)
Milošević 14, Jurak 12; Mulalić 14, Vašl in Gabriel 11

* – zmaga po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.