Šport > Košarka
9 ogledov

Krka priprla vrata za uvrstitev v top 16

Krka Novo mesto Crvena zvezda liga ABA Klobučar Schilb Nebojša Tejić/ABA
V četrtem krogu pokala EuroChallenge so košarkarji Krke v 4. krogu gostovali pri ruskem Uralu iz Jekaterinburga (skupina F) in izgubili z 68:79 (20:27, 34:47, 53:66).

Košarkarji Krke, ki so danes v Jekaterinburgu zaradi poškodb in bolezni nastopili nekoliko oslabljeni, so si s porazom precej priprli vrata morebitnega napredovanja med najboljših 16 ekip. Že v prvi četrtini so gostitelji naredili levji delež za zmago, ko so uvodnih deset minut dobili s sedmimi točkami prednosti (27:20). Naskok domačih je ob polčasu znašal že visokih 13 točk.

Krka se je v drugem polčasu vrnila v igro predvsem po zaslugi delnega izida 8:0, se v nadaljevanju približala na vsega tri točke zaostanka, a je Ural zatem nanizal deset točk zaporedoma in znova ušel na +13. Krka je do konca tekme zaostanek še uspela znižati, a za kaj več, tudi po zaslugi nepotrebnih tehničnih napak v ključnih trenutkih tekme, ni bilo več časa. Pri domačih je bil z 21 točkami najboljši Lance Harris, v vrsti Novomeščanov sta jih Matej Rojc in Jaka Klobučar prispevala po 11.

V naslednjem krogu bo Krka v Novem mestu 10. decembra ob 19. uri gostila Fortress Jaszberenyi, proti kateremu mora zmagati z razliko vsaj enajstih točk, če še želi razmišljati o napredovanju.

EuroChallenge, 4. krog

Ural Jekaterinburg : Krka 79:68
Harris 21, McGhee 18; Lapornik 10, Booker 10, Bolčina 10

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.