Šport > Košarka
8 ogledov

Krka s sijajnim Ikonićem v finalu

Bosanski reprezentant Goran Ikonić bo po sezoni odšel v Turčijo. (Foto: Anže Pet Žurnal24 main
Košarkarji Krke so se uvrstili v finale pokala Eurochallenge, potem ko so v Oostendeju premagali domačine z 79:65. Goran Ikonić je dosegel 26 točk. Za naslov se bodo v nedeljo pomerili z ruskim Kubanom.

Finale bodo krkaši igrali v nedeljo ob 20. uri proti ruskemu moštvu Lokomotiv Kuban, ki je v polfinalu premagalo St. Peterburg s Slovencem Miho Zupanom. To bo za Novomeščane drugi evropski finale, saj so leta 2003 klonili pred španski Valencio v pokalu Uleb.

Košarkarji Krke so se prebili še v svoj drugi evropski finale v zgodovini kluba. To jim je uspelo po zmagi nad belgijskim Oostendejem na zaključnem turnirju, ki je potekal prav pri Belgijcih doma. Krkaši so eksplodirali predvsem v zadnji četrtini, ki so jo dobili za 15 točk. Imeli so boljši skok, proste mete, met iz igre, predvsem pa so imeli sijajnega Gorana Ikonića, s 26 točkami z naskokom prvega strelca tekme.

Polomljen obroč in 25 minut zamude
Čeprav jo je belgijskim organizatorjem turnirja zagodel koš, natančneje obroč, in čeprav zato košarkarji Oostendeja niso mogli izvesti ogrevanja kot običajno, se to pri Belgijcih ni poznalo. Prav nasprotno. Od domačega občinstva spodbodenim belgijskim košarkarjem na začetku niso drhtele roke. Zadeli so prve tri trojke, ki so jih namerili proti Krkinemu košu in povedli s 13:4. Novomeščani, ki so začeli s peterko Dušan Djordjević, Goran Ikonić, Jure Balažič, Dragiša Drobnjak in Smiljan Pavić, se niso izneverili svojemu slovesu v tej sezoni: dvignili so moralo in raven obrambe ter se vrnili v tekmo. V 15. minuti so tako zaostajali le še z 22:23, tudi po zaslugi agresivnejših rezervistov Zorana Dragića, Eda Murića, Bojana Krivca in Chrisa Bookerja. A kaj ko je sledilo novo stradanje točk in Oostende je pobegnil na najvišjih 10 točk prednosti. K sreči sta trojka Krivca in koš Drobnjaka v zadnji minuti omilila zaostanek.

Ikonić - Krkina ikona
Tretja četrtina se je začela po dolenjskem okusu. Za izenačenje na 36 je v 24. minuti poskrbel Ikonić, nato pa v zadnjih 10 minutah popolnoma prevzel strelski primat. V 33., 34. in 35. minuti je s trojkami ali koši za dve točki poskrbel za dotlej najvišja vodstva na tekmi in košarkarji Oostendeja resnično niso imeli vzvoda, s katerim bi ga ustavili. V zadnji minuti pa so Novomeščani povedli celo za 16 točk, poslednjo četrtino pa so dobili kar s 30:15.


Final 4, pokal EuroChallenge, polfinale:

Oostende : Krka 65:79 (50:49, 34:29, 19:14)
Green 12, Lojeski 11; Ikonić 31, 6 sk., Booker 15, 8 sk, Djordjević 10, 5 pod., Drobnjak, Krivec in Pavić po 8, Dragić 4

Spartak St. Peterburg : Lokomotiv Kuban 64:74
Antić 14, Beverley 13, Zupan 8, 5 sk.; Massey 21, Chalmer 20, Tucker 18




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.