Šport > Košarka
9 ogledov

Krka še drugič ugnala Azovmaš

Balažič Nedović Crvena Zvzeda Krka ABA
Novomeščani so tudi v drugo premagali ukrajinski Azovmaš in si tako že zagotovili preboj v Top 16 pokala Eurocup (74:70). Junak dvoboja je bil novomeški kapetan Jure Balažič, ki je dosegel 24 točk, od tega kar enajst v zadnji četrtini, ko so domačini nadoknadili sedem točk zaostanka.

Pred zadnjimi desetimi minutami so Ukrajinci namreč vodili z 58:51, osem minut pred zadnjim piskom pa že z 61:53. A nato so izbranci Aleksandra Sekulića, ki je tako dosegel prvo zmago kot prvi trener na novomeški klopi, bolje zaigrali v obrambi, v napadu pa se je poleg Balažiča s šestimi točkami izkazal Smiljan Pavič. Ta jih je ob koncu zbral 13, odličen pa je bil znova tudi Zoran Dragić (17 točk).

V skupini F sta tako že dva kola pred koncem tekem v predtekmovalnih skupinah znana oba udeleženca Top 16. Poleg Krke, ki je v štirih kolih zbrala tri zmage, se je v drugi del s štirimi zmagami uvrstil tudi Lietuvos Rytas, ki ga vodi nekdanji trener Novomeščanov Aleksandar Džikić. Azovmaš ostaja pri eni zmagi, Le Mans pa v štirih kolih še ni zmagal.

Sinoči je nastopilo še šest slovenskih košarkerjev. Matej Krušič (4 točke, 6 skokov) je z Arisom doma premagal ekipo GasTerra Flames (79:58), Primož Brezec (2 skoka) pa je bil z Lokomotiv Kubanom, ki ga vodi slovenski selektor Božidar Maljković, v gosteh boljši (69:58) od moštva Fraport Skyliners. Manj uspešno se je za Dragišo Drobnjaka (6 točk, 4 skoki, 1 podaja) končala tekma med njegovim Telenet Oostendejem in Asvelom, saj so Francozi doma zmagali z 83:65. Na tekmi v Trevisu, kjer sta se pomerila Benetton in Cedevita, je Sani Bečirović k zmagi gostiteljev (82:68) prispeval deset točk, pet skokov in šest podaj, Matjaž Smodiš pa je pri Zagrebčanih zbral dve točki in pet skokov. Zmage se je veselil tudi slovenski dvojec pri Sankt Peterburgu. Trener Jure Zdovc in Miha Zupan (9 točk, 2 blokadi) sta bila uspšna v gosteh pri Bayernu iz Münchna.

Eurocup, 4. kolo:

Krka Novo mesto : BC Azovmaš 74:70 (51:58, 42:37, 20:23)
Balažič 24 točk, Dragić 17, Pavić 13; Ewing 19, Rančik 17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.