Šport > Košarka
14 ogledov

Krka skočila na vrh

Zoran Dragić (na sredini) je bil ob Chrisu Bookerju najboljši strelec Krke. (Fot Žurnal24 main
Krka se je z visoko zmago proti Elektri v 2. kolu lige Telemach prebila na prvo mesto. Čeprav je Helios nudil povsem dostojen odpor, zmaga Union Olimpije v derbiju kola ni bila ogrožena niti za trenutek.

Košarkarji Krke so brez težav opravili generalko pred odločilno tekmo v pokalu eurochallenge, ki jih čaka v sredo v dvorani Leona Štuklja. V drugem kolu lige Telemach za prvaka so po pričakovanju gladko premagali Elektro, ki je v Novem mestu nastopila z zgolj osmimi igralci. Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so bili v ospredju od prve do zadnje minute, njihova zmaga pa niti za trenutek ni prišla pod vprašaj. Šoštanjčani so namreč v prvih desetih minutah zmogli le dva koša iz igre, si nabrali še deset točk zaostanka, in tudi v nadaljevanju jim ni šlo nič bolje od rok.

Krka bo v sredo naskakovala uvrstitev na zaključni turnir pokala eurochallenge proti bolgarski ekipi Lukoil, v soboto pa jo čaka zahtevno gostovanje pri Zlatorogu. Elektro v naslednjem kolu čaka še ena zahtevna preizkušnja; po gostovanjih pri Unionu Olimpiji in državnemu prvaku se bo doma pomerila s Heliosom.

Ljubljančani suvereni v Domžalah
V drugem kolu skupine za prvaka sta se v Domžalah pomerili ekipi, ki merita na vrh tega tekmovanja. Ljubljančani so se zavedali, da jih kljub statusu favorita pri sosedih čaka težak obračun, Domžalčani, ki so tekmovanje začeli s tesno zmago v Polzeli pred tednom dni, pa so bili odločeni nadaljevati niz uspehov.

Košarkarji Hopsov so po bolečem porazu v uvodnem krogu lige za prvaka, ko so doma za točko izgubili s Heliosom, uredili svoje vrste in v Mariboru prišli do zanesljive zmage. Mariborčani na drugi strani pa so doživeli že drugi zaporedni poraz, kar ni nič tragičnega glede na to, da je bil zanje uspeh že uvrstitev v skupino za prvaka.

Začetek je bi izenačen, nato pa se je zdelo, da bodo gostje premočan nasprotnik. Sredi uvodne četrtine so si zeleno-beli priigrali deset točk prednosti (24:14), toda zatem hitro popustili. Domača zasedba je še do konca prvega dela znižala zaostanek na štiri točke, dobro predstavo pa nadaljevala tudi v drugem delu. Prednost Ljubljančanov se je vztrajno topila in v 16. minuti je bil izid spet izenačen na 31:31. Nato so po košu Vjekoslava Petroviča domači celo povedli za štiri točke, toda odgovor je bil hiter. Olimpija je povedla s 40:37, vendar je trojka Grege Malija ob izteku polčasa obe ekipi spet postavila na začetno izhodišče.

Izenačeno je bilo še do izida 44:44 in 47:47. Takrat pa je sledil strelski mrk Heliosa. Kar nekaj minut so domači potrebovali, da so spet zadeli koš tekmecev. Ti pa so v tem času neusmiljeno polnili domačega. Georgi Šermadini s košem in dodatnim prostim metom ter Vlado Ilievski in Goran Jagodnik s trojkama so prednost povišali na 62:47 in tekma je bila praktično odločena. Domžalčani so se še približali na deset točk zaostanka, toda gostje so znali do konca vseskozi zadržati približno takšno razliko, tako da so brez pretresov dosegli novi točki.

Slovan brez možnosti
Prva tekma 2. kola se je končala z visoko zmago Zlatoroga nad Slovanom. Košarkarji Zlatoroga so v tej sezoni edini poraz zabeležili prav proti Slovanu. Tokrat so začeli z vodstvom s 3:0 po trojki Danijela Vujasinovića, na 3:3 pa je izenačil Jaka Blažič s košem in dodatnim prostim metom. V nadaljevanju so vodili gostje, Blažič pa je s trojko dobre tri minute pred koncem prve četrtine svojo ekipo prvič popeljal v vodstvo (16:14). Tu pa se je Slovanu, ki je imel osem osebnih napak že v prvi četrtini, pol več od tekmecev, povsem ustavilo. Zlatorog je z delnim izidom 15:0 povsem preobrnil potek dotlej izenačenega dvoboja in sredi druge četrtine povedel z 29:16. Po sedmih minutah in 49 sekundah je prvič za domače zadel prosti met Uroš Zadnik (17:29). Ljubljančanom igra v napadu ni stekla niti v naslednjih minutah in Zlatorog je odšel na odmor s 16 točkami prednosti. Laščani so v nadaljevanju le še držali visoko vodstvo.

Lestvica:
1. Krka 4 točke
2. Zlatorog 4
3. Union Olimpija 4
4. Helios Domžale 3
5. Hopsi
6. Geoplin Slovan 2
7. Maribor 2
8. Elektra Šoštanj 1 (-1)

Liga Telemach, končnica za prvaka, 2. kolo:

Geoplin Slovan : Zlatorog 45:66 (16:20, 23:39, 35:49)
Blažič 12, Krušič 11; Omić 16, Atanacković 11

Helios Domžale : Union Olimpija 75:87 (20:24, 20:16, 13:23, 22:24)
Mali 16, Lekić 14; Gregory 22, Boisa 16, Ilievski 14

Maribor : Hopsi Polzela 70:88 (21:26, 38:50, 56:65)
Kadič 18, Mučič 13; Mijajlović 23, Thondique 16

Krka : Elektra Šoštanj 76:54 (18:8, 24:14, 17:17, 17:15)
Ikonić 12, Balažič 11, Murič 9; Nuhanović 20, Jeršin 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.