Šport > Košarka
25 ogledov

Krka slavi tretji naslov

1/22
Žurnal24 main
Košarkarji Krke so osvojili svoj tretji naslov državnih prvakov. Na peti, odločilni tekmi finala so s 87:79 odpravili Union Olimpijo. "Imeli smo le enega igralca več od nasprotnikov," pravi Aleksandar Džikić.
Galerija: kako so videti novi prvaki

Najboljši igralec finala je bil član zmagovalcev Smiljan Pavić (14 točk, 17 skokov in štiri blokade). Krka je sicer imela 11 skokov več od Olimpije, njen odstotek meta za tri je bil 52, Olimpijin pa 27.

Novomeščani so bolje zadevali in skakali od Olimpije. Ta se je v zadnji zaostanek z 20 znižala na 10 točk, a je bil to le častni dosežek. Predhodnik Jureta Zdovca v Olimpiji, zdaj pa strateg Krke Aleksandar Džikić je po srečanju dejal: "Nimam posebnega odnosa do Olimpije kot tekmeca. To je klub, ki mi je veliko pomagal v življenju.  Upam, da sem mu tudi jaz kaj vrnil. Gotovo pa ima naša zmaga nad Ljubljančani težo. Finale je bil na pričakovani ravni. Serija se je igrala na pet tekem, imeli pa smo le enega igralca več od nasprotnikov. Mi smo igrali z devetimi, oni osmimi."

Jure Zdovc seveda ni žarel od zadovoljstva: "Čestitam Krki za naslov, mislim, da si ga je bolj želela. Po moje nimam pravice komentirati vseh težav, ki smo jih imeli. Lahko komentiram svoje vodenje in pogled. Čestitam tudi svojim fantom za to, kar so prestali v tej sezoni. Tega nikomur ne privoščim. Škoda, da manjka pika na i. Mislim, da smo si naslov zaslužili. Tokrat so bile noge trde. Zamujali smo, počasni smo bili. Upam, da bo prihodnost Olimpije svetla."

Prihodnost kluba pa visi na nitki. Vendar kljub temu - Olimpija v naslednji sezoni še z Zdovcem ali brez njega? "Joj, ne vem . Ne bom nič rekel. Jaz sem najmanj pomemben. Sem le trener. Olimpija je institucija z mano ali brez. Važno je, da ostane."

Liga Telemach, finale, 5. tekma:

Union Olimpija : Krka Novo mesto 87:79 (20:13, 45:25, 66:50)
Ožbolt 22, Lalić 16; Marcelić 24, Ikonić in Pavič po 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.