Šport > Košarka
7 ogledov

Krka slavila v Stožicah

V Novem mestu je bilo precej iskric, z zmago pa si je Olimpija zagotovila drugo
1/26
Žurnal24 main
Krka je v Stožicah z 71:61 dobila veliki derbi 7. kola lige Telemach proti Union Olimpiji, ki je po odstopu Jureta Zdovca prvič zaigrala pod vodstvom Mira Alilovića.
"Tako ne bi smeli odigrati"
"Tekma se je prelomila v drugem polčasu, ko nam enostavno ni steklo, saj je vsak poskušal napadati iz samostojnih akcij, kar nas je tudi stalo zmage. Nikakor ne bi smeli tako odigrati, je pa res, da je bil Vlado Ilievski obremenjen z osebnimi napakami, kar se nam je poznalo v igri, saj drugi zaenkrat še niso sposobni prevzeti organizatorske palice," je po srečanju razmišljal trener Olimpije Miro Alilović, medtem ko je njegov kolega na klopi Krke Aleksandar Džikić dejal: "Ta zmaga je za nas pomembna le, če bo pomenila uvod v nadaljevanje niza, oziroma se bo njena vrednost uničila, če bomo v drugem delu lige Telemach za prvaka izgubili. Tokrat smo bili zelo uporni in čvrsti, najpomembnejše pa je, da smo pokazali sami sebi, da lahko zmagamo."

Ljubljanski košarkarji, ki jih je po odstopu Jureta Zdovca tokrat prvič vodil Miro Alilović, so doživeli že tretji poraz v ligi za prvaka, na drugi strani pa je Krka še neporažena in je zanesljivo na prvem mestu. Krka je do zmage prišla z nizom točk v zadnjih treh minutah sicer izenačene tekme. Pri domačih sta bila s po 12 točkami najboljša Aloysius Anagonye in Sašo Ožbolt, pri gostih pa jih je Goran Ikonić dosegel 14.

ŽUPAN LJUBLJANE ZORAN JANKOVIĆ OGORČEN NAD F4 LIGE NLB. TUKAJ!

V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, ob trdi igri so bili večinoma rahlo v ospredju Ljubljančani, kljub temu pa so ta del igre za dve točki dobili Novomeščani. Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi četrtini, kjer so sprva imeli rahlo pobudo gosti, vendar tako kot Ljubljančani niso bili kdo ve kako natančni. V prvih 15 minutah so, denimo, oboji skupaj 17-krat metali za tri točke, zadeli pa le enkrat, ob tem je bil met iz igre domačih le 30-odstoten, prosti meti Krke pa le 42-odstotni.

Šele v 18. minuti so svojo prvo trojko zadeli domači prek Anagonyeja in povedli s 26:21, kar jim je dalo nekaj samozavesti, saj so 48 sekund pred koncem polčasa s trojko Jake Klobučarja ušli na 31:24. Isti igralec je trojko zadel tudi ob zvoku sirene, ob tem pa je Ikonić nad njim napravil še osebno napako, tako da je prednost Olimpije pred nadaljevanjem znašala 35:27.

Novomeščani pa so se v tretji četrtini vrnili in v 27. minuti s trojko Chrisa Bookerja izenačili na 47:47. Tudi večino zadnjega dela igre sta bili ekipi povsem poravnani, slabe tri minute pred koncem pa je Jure Balažić s trojko Krko, ki je spretno koristila ljubljansko nemoč v napadu v teh trenutkih, povedel do najvišje prednosti na tekmi 66:58. Ta se je ob "nezbranosti" enih in drugih v izdihljajih tekme pokazala za ključno.

Helios gladko ugnal Laščane

V sobotnem dvoboju sedmega kroga lige Telemach so dobili košarkarji Heliosa, ki so tako vknjižili tretjo zaporedno zmago in peto skupno, s katero po polovici lige za prvaka zasedajo mesto, ki vodi v polfinale in ligo NLB v prihodnji sezoni. Zlatorog, ki ima podobne cilje kot Domžalčani, je prvič v sezoni doživel dva zaporedna poraza. Pred desetimi dnevi ga je presenetila Elektra, tokrat pa je zasluženo dve točki osvojil Helios, ki je bil boljši vseh štirideset minut. Domžalčani so na krilih Marka Lekića (13 točk), Benjamina Raymonda (12) in Žige Zagorca (10) že v prvem polčasu pokazali, kdo je gospodar parketa v dvorani Komunalnega centra. Omenjeni so v prvem polčasu skupaj dosegli 35 od 42 točk Heliosa, tudi v nadaljevanju pa so bili nerešljiva uganka za branilce Zlatoroga. Na koncu je imel najboljši statistični indeks Zagorc (30), ki je zbral 18 točk, šest podaj, za dve točki pa je bil stoodstoten (7:7). Raymond je bil za statistično točko slabši (17 točk, 8 skokov, 5:5 za 2 točki), Lekić pa je bil najboljši strelec tekme s 24 točkami (indeks 26).

Rado Trifunović
, trener Heliosa, je po zmagi povedal: "Tekma ni bila tako lahka, kot kaže končni rezultat. Prav nasprotno, bil je to zelo težak in čvrst obračun, v katerem smo do zmage prišli predvsem zaradi dobre obrambe." Aleš Pipan, trener Zlatoroga, je pošteno priznal poraz: "Košarkarjem Heliosa čestitam za zasluženo zmago, bili so enostavno boljši v vseh elementih igre."

Lestvica:
1. Krka 14 točk

2. Helios Domžale 12
3. Union Olimpija 11
4. Zlatorog 11
5. Hopsi Polzela 10
6. Geoplin Slovan 10
7. Elektra Šoštanj 8
8. Maribor 8

Liga Telemach za prvaka, 7. kolo:

Maribor Messer : Geoplin Slovan 62:77
Mučić 17, Horvat 16, Zolotić 12; Djapa 20, Rupnik 14

Elektra Šoštanj : Hopsi Polzela 62:65
Vidovič in Miljković po 11; Mijajlović 17, Vrsaljko 10

Helios Domžale
: Zlatorog 88:68
Lekić 24, Zagorc 18; Panić 19, Lapornik 16

Union Olimpija : Krka 61:71 (11:13, 35:27, 51:51)
Ožbolt in Anagonye 12, Klobučar 10; Ikonić 14, Djordjević 13, Drobnjak 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.