Šport > Košarka
14 ogledov

Krka slavila v Stožicah

Olimpija - Krka twitter KZS
Košarkarji Krke so v 1. krogu lige Nova KBM premagali Union Olimpijo z 91:80 (23:14, 51:29, 69:55).

Z dvobojem najtrofejnejših slovenskih moštev se je začela šestindvajseta sezona državnega prvenstva, v kateri bodo prvič po letu 2001 od začetka sodelovala vsa slovenska moštva. Obračun je zasluženo dobila Krka, ki je v Stožicah slavila z 91:80.

Čeprav je šlo za veliki slovenski derbi - ekipi imata skupaj 22 naslovov državnega prvaka, je bila tekma povsem enostranska. Krka je vodila praktično vseh štirideset minut in zlahka prišla do svoje tretje zmage v tej sezoni. Novomeščani še niso izgubili uradne tekme v novi sezoni; osvojili so slovenski superpokal proti Helios Suns, uspešni so bili v uvodnem krogu regionalnega tekmovanja, zmagali pa so tudi na startu lige Nova KBM.

Union Olimpija je pri izkupičku 0-2; tesno je izgubila v ligi Aba z Mega Leksom, proti Krki pa je bila povsem brez moči. Varovanci trenerja Dejana Mihevca so že ob polčasu vodili z 22 točkami naskoka, prednost pa so v nadaljevanju zlahka zadržali. Krka je imela pet igralcev z dvomestnim izkupičkom točk - Luković 19, Rebec 14, Čebular 13, Curry 12, Dimec 11, pri Unionu Olimpiji, ki jo letos vodi Gašper Okorn, pa je največ točk zbral Brandon Jefferson (20).

"Čestitam svojim fantom za zmago. Ponovno smo prikazali lepo moštveno predstavo, sploh v prvem polčasu. Še posebej smo bili dobri v obrambi, saj smo Olimpijo omejili na 29 točk. Posledica tega je bilo tudi nekaj naših lahkih košev in temu primeren rezultat. V drugem polčasu vedno nekoliko pademo. Še vedno se nam pozna neuigranost in nekoliko zmanjšana rotacija, a verjamem, da bomo tudi to v prihodnje znali popraviti," je bil po tekmi zadovoljen Mihevc.

Precej slabše volje je bil Okorn: "Čestitke Krki za zasluženo zmago v Ljubljani. Nisem mnenja, da bi bila Krka preveč motivirana, ampak so po mojem mnenju igrali normalno in so preprosto vzeli kar smo jim ponudili. Prvi polčas ni bil omembe vreden, vse je bilo pod vsako kritiko. Po domače rečeno, lahko rečem, da smo se podelali v hlače. Sledile so napačne odločitve in enostavno povedano to nismo bili mi. Ne govorim samo za napad, ampak tudi za obrambo."

Ostali dvoboji uvodnega kroga liga Nova KBM so na sporedu konec tedna; državni prvak Helios Suns se bo predstavil v petek proti Tajfunu, v soboto so tekme Zlatorog Laško - Portorož, Šenčur Ggd - Hopsi Polzela in LTH Castings - Primorska, v nedeljo pa se bosta priložnost dobila še novinec v elitni druščini Terme Olimia Podčetrtek ter Rogaška.

Union Olimpija in Krka bosta ta teden odigrala še dve tekmi v ligi Aba - Ljubljančani pri Igokeji in doma z Mornarjem, Novomeščani z FMP in v Podgorici, naslednji tekmi v ligi Nova KBM pa ju čakata 12. oktobra (Krka - Terme Olimia) oz. 14. oktobra (Hopsi Polzela - Union Olimpija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.