Šport > Košarka
19 ogledov

Krka v TOP 16 iz prvega mesta

Košarkarji Krke so z zmago v zadnjem kolu potrdili, da so najboljše moštvo v sku Žurnal24 main
Košarkarji Krke so v zadnjem kolu skupinskega dela pokala EuroChallenge v Novem mestu s 70:65 premagali Telekom Baskets, kar pomeni, da bodo v TOP 16 napredovali iz prvega mesta.

Košarkarji Krke so s peto zaporedno zmago končali prvi del tekmovanja v pokalu Eurochallenge. Po uvodnem porazu na gostovanju v Prostejovu so prepričljivo slavili na vseh ostalih tekmah ter tako zasluženo osvojili prvo mesto v skupini. Novomeščani bodo tekmovanje nadaljevali 18. januarja, ko se bo šestnajst najboljših ekip znova združilo v štiri štiričlanske skupine.

Krka je v zadnjem nastopu proti nemškemu Telekomu, ki ga je v Bonnu premagala s 74:71, suvereno vpisala novo zmago, pa čeprav je trener Aleksander Džikić odpočil večino nosilcev igre, vključno s soimenjakom in rojakom Djordjevićem, ki sploh ni stopil na parket. Za Krko je pač bolj pomembna naslednja preizkušnja v ligi NLB v nedeljo, ko bo gostila Hemofarm, kot prvo mesto v tretjeligaškem evropskem klubskem tekmovanju.

Prvo mesto v skupini E je Krka osvojila tudi z rezervisti oziroma mladimi igralci, saj so vseh štirideset minut nadzorovali potek dogodkov na terenu, tako da jih Nemci niti za trenutek niso mogli ogroziti. Vprašanje zmagovalca je bilo kljub relativno nizki končni razliki odločeno že davno pred koncem tekme, bolj natančno v 35. minuti, ko je razlika znašala 67:53.

"Čestitam svojim igralcem za prvo mesto v skupini. Verjamem, da bomo tudi v nadaljevanju igrali dobro. Tokrat so priložnost dobili vsi igralci,“ je po srečanju dejal trener Krke Aleksandar Džikić, ki je še potožil nad slabo obiskanostjo tribun, v dvorani Leona Štuklja se je zbralo okoli 800 gledalcev. "Vsakič imajo možnost videti talentirane slovenske košarkarje. Ni mi všeč, da ne prepoznajo, kakšno prihodnost imajo ti košarkarji in jih ne spodbujajo," je še povedal nekdanji trener Union Olimpije. "Telekom je dobra in izkušena ekipa. Menim, da srečanje ni bilo tako težko, kot se je na koncu morda zdelo. Boljši smo bili v vseh pogledih in na koncu zasluženo zmagali,“ pa je po koncu srečanja dejal mladi Edo Murič.

EuroChallenge, 6. kolo, skupina E:


Krka : Telekom Baskets 70:65 (21:15, 18:17, 15:14, 16:19)
Ikonić 15, Balažič 13, Booker 12; Tyndale 16, Wise 11

Prostejov : Zagreb 86:77 (24:14, 21:22, 18:25, 23:16)
Landry 20, Gardi 14, Veikalas 13; Kasun 22, Rančić 15

Lestvica:
1. Krka 6 tekem 11 točk*
2. Prostejov 6 tekem – 11 točk*

3. Telekom Baskets 6 – 8
4. Zagreb 6 6

*  napredujejo med najboljših 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.